avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii fara sa am vreo mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii fara sa am vreo mostenire

mama mea a decedat acum 8 luni,avea un credit la banca neplatit,nu am primit nimic mostenire de la ea,si acum firma de recuperari imi spune ca eu trebuie sa platesc,chiar daca nu mi-a lasat nimic mostenire.este adevarat?va rog sa ma lamuriti daca puteti.multumesc
cred ca ar fi bine sa nu-i mai luati in seama si sa nu le mai dati apa la moara. ignorati-i si gata.
daca dvs renuntati expres la mostenire, atunci intrau bunicii in peisaj , renuntatu si ei.. intrau alte clase de mostenitori. dvs nu v-ati exprimat obtiunea in termen de 6 luni, sunteti straina de mostenire... de o acceptare tacita nu poate fi vb...ca nu aveati ce bunuri sa administrati
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
ingriddiana a scris:

multumesc la toti pentru raspunsuri,firma de recuperari spune ca daca eu nu vreau sa platesc,vor trece la parintii mamei mele bunicii mei,si ca vor trebuii sa platesca ei sau cu executate silita sa le ia bunurile din casa,nici eu nici bunicii mei nu am semnat nimic nu am girat nimic,ei spun ca cineva trebuie sa platesca si se ajunge pana la rudele de gradul 5,chiar daca ea nu a lasat la nimeni nimic mostenire,este posibil?:(

Firma de recuperare cunoaste legea.
Este indicat sa consultati verbal un avocat pt a intelege situatia.
Nu cred ca se va intampla ceva rau pt mostenitori dar puteti sa stiti cum sa va aparati de probleme.
[EDITAT]
Cine accepta activul,in mod stiut accepta si pasivul,deci datoriile ,in astfel de situatii cad in sarcina celor care au acceptat sau accepta succesiunea
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
r.gabi a scris:

[EDITAT]
Cine accepta activul,in mod stiut accepta si pasivul,deci datoriile ,in astfel de situatii cad in sarcina celor care au acceptat sau accepta succesiunea

Imi pare rau ca trebuie sa o spun in felul acesta, insa nu sunt de acord sub nici o forma cu "tactica" adoptata de firmele de recuperari.Acestea cesioneaza creante si dupa aceea se apuca de amenintat si santajat oameni in varsta, pentru datoriile copiilor sau nepotilor, cu toate ca nu au nici macar un titlu executoriu. ( bineinteles ca sunt si firme care fac exceptie de la regula).
In cazul acesta, nu putem vorbi despre santaj?
Din punct de vedere moral s-ar putea discuta.
Legea permiste,iar in afaceri nu este loc de moralitate,mai ales in societatea noastra,cea a "economiei de paiate"

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)