avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorie sot decedat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorie sot decedat?

Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a platit....nu e vorba de o suma mare dar ei sustin ca mama ar trebui sa achite datoria respectiva....ce spune legea in acest caz?Ce ar trebui sa facem?Preoblema e ca am solicitat contractul incehiat cu banca si firma respectiva de recuperari refuza sa ni-l trimita...numai daca mergem personal acolo cu certficatul de deces al tatalui meu.Acest certificat a fost solicitat in nenumarate randuri de firma de recuperari, dar am refuzat sa il trimit...
Ce e de facut?
:((

Va multuesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 14:01, 19 Iunie 2011
de principiu trebuie platita orice datorie.
dar in acelasi timp orice datorie se prescrie (sterge) in termen de 3 ani de zile.
mostenitorii tatalui dvs. au obligatia de a achita datoria.
Multumesc pt raspuns...deci daca nu platesc pana in 2012, cand se implinesc 3 ani de cand a decedat tata, datoria se prescrie?
termenul de 3 ani de zile incepe sa curga (sa se calculeze) de la data cand datoria trebuia platita, si nu data decesului tatalui tau.
cauta sa vezi data la care datoria trebuia achitata !
daca respectivul creditor ramane in pasivitate, nu va actioneaza in judecata, da se poate prescrie
Dar dvs. ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui dvs? Daca nu, nefiind inca stabilita calitatea mostenitorilor legali, nimeni nu va poate obliga sa platiti nimic. Va dau un sfat: acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar (fara datorii) si firma de recuperari nu mai are ce face.

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)