avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire monede de aur confiscate si despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire monede de aur confiscate si despagubire

As dori o solutie pentru urmatoarea situatie: o sentinta din 2004 la nivel de judecatorie imi respinge cererea de restituire a unor monede de aur confiscate unei rude (fratele bunicului - fara alti mostenitori) pe motiv ca atat confiscarea cat si condamnarea sa s-au facut in baza unui titlu legal la vremea respectiva (legea 284/1947), fiind nevoita astfel sa nu mai continui demersurile. In prezent am aflat ca o lege elaborata la scurt timp, respectiv legea 591/2004, corecteaza situatia cu termen de reluare a proceselor pana la 31 decembrie 2006. In acest caz doresc sa stiu daca mai exista o alta cale de restituire a monedelor si de reabilitare a rudei decedate in inchisoare.

Alte discuții în legătură

Confiscare monede de aur in mod abuziv diana58 diana58 Doresc o opinie pentru cazul urmator: in urma unei sentinte pronuntate de judecatorie in 2004 mi se respinge cererea de restituire a unor monede de aur ... (vezi toată discuția)
Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)
Exista o lege in romania care sa ma ajute sa-mi recuperez valuta confiscata de regimul comunist ? Lumiflorea Lumiflorea Ce Lege pot invoca pentru a putea recupera valuta ce mi-a fost confiscata in anul 1949 cand am fost condamnata la 3 ani de inchisoare fiindca am refuzat s-o ... (vezi toată discuția)