avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista o Lege in Romania care sa ma ajute sa-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista o Lege in Romania care sa ma ajute sa-mi recuperez valuta confiscata de regimul comunist ?

Ce Lege pot invoca pentru a putea recupera valuta ce mi-a fost confiscata in anul 1949 cand am fost condamnata la 3 ani de inchisoare fiindca am refuzat s-o predau ? Nu este o suma mare dar eu am o pensie mica deoarece avand cazier am fost nevoita sa muncesc ca necalificata iar acei bani m-ar ajuta. Nu-mi pot permite avocat , am intentat singura proces iar Doamna Judecator mi-a dat ca tema la urmatorul termen sa-i spun Legea pe care-mi bazez cererea. Am fost condamnata in baza legii 284/1947. Multumesc din inima pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 17:06, 3 Februarie 2010
Nu cunosc exact dar cred ca ar trebui sa vedeti pe siteul BNR daca nu cumva exista o asemenea reglementare legala.
Mai exact este posibil ca prin analogie cu actul normativ care constituie temeiul legal prin care aurul confiscat a fost restituit celor vatamati, la fel sa existe si o prevedere legala care sa prevada si confiscarea valutei.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc
multumesc
Intrucat ati fot condamnata la inchisoare cu confiscarea banilor, temeiuld e drept e Legea nr. 221/2009.

Totusi ar fi bine sa va adresati unui avocat. Mai sunt avocati care lucreaza si pro bono :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez valuta confiscata de comunisti ? Lumiflorea Lumiflorea in 1950 comunistii mi-au confiscat valuta pe care azi incerc s-o recuperez. Exista o lege pe care ma pot baza pentru a cere restituirea valutei confiscate ? ... (vezi toată discuția)
Legea 221 din 2009 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Tatal meu care a fost condamnat in 1948 la 7 ani de puscarie deoarece a detinut 10 cocosei de aur, incalcand legea 284/1947, se incadreaza in prevederile ... (vezi toată discuția)
Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)