Tatal meu care a fost condamnat in 1948 la 7 ani de puscarie deoarece a detinut 10 cocosei de aur, incalcand legea 284/1947, se incadreaza in prevederile acestei legi de reparatie ? Sau trebuie sa ceara in instanta ca sa i se recunoasca acest fapt ?
Va intreb deoarece nu am gasit nimic in 221/2009.
Multumesc
Legea 221/2009 este explicita-arata care sunt condamnarile , potrivit legilor, ordinelor, hotararilor pe care le considera condamnari cu caracter politic.
In privinta tatalui d-voastra, legea 284/1947 modificata prin decret 209/ 1951,aceste condamnari nu sunt de ordin politic, s-au dispus returnarea aurului confiscal iar pentru cel care nu se mai regaseste, despagubiri.si pentru anii de inchisoare, executati.
A fost condamnat la 15 ani redus la 7(executati) ani si amenda 230.000lei(platita).Stiu ca detinerea de aur doar de catre regimul comunist a fost condamnata.
Nu a primit nici un fel de despagubire pentru acesti ani executati, ci doar c/v aurului confiscat. Atat !
A fost solicitat recurs in anulare-? Se pot cere daune morale - Un avocat, specializat pe aceasta problema.Pentru ca pt.aurul confiscat a primit despagubire, deci s-a recunoscut ca a fost o masura abuziva, pt.anii petrecuti in inchisoare si nu numai, se pot cere aceste daune morale-sunt cazurile de la CEDO, referitoare la aceasta problema,