avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 221 din 2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 221 din 2009

Tatal meu care a fost condamnat in 1948 la 7 ani de puscarie deoarece a detinut 10 cocosei de aur, incalcand legea 284/1947, se incadreaza in prevederile acestei legi de reparatie ? Sau trebuie sa ceara in instanta ca sa i se recunoasca acest fapt ?
Va intreb deoarece nu am gasit nimic in 221/2009.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria - Amelia Ionescu , Mediator 15:10, 25 Iunie 2011
Legea 221/2009 este explicita-arata care sunt condamnarile , potrivit legilor, ordinelor, hotararilor pe care le considera condamnari cu caracter politic.
In privinta tatalui d-voastra, legea 284/1947 modificata prin decret 209/ 1951,aceste condamnari nu sunt de ordin politic, s-au dispus returnarea aurului confiscal iar pentru cel care nu se mai regaseste, despagubiri.si pentru anii de inchisoare, executati.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "si pentru anii de inchisoare,executati"!
A fost condamnat la 5 ani(exemplu, si a executat 3 sau i-a executat pe toti).
A fost condamnat la 15 ani redus la 7(executati) ani si amenda 230.000lei(platita).Stiu ca detinerea de aur doar de catre regimul comunist a fost condamnata.
Nu a primit nici un fel de despagubire pentru acesti ani executati, ci doar c/v aurului confiscat. Atat !
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Maria - Amelia Ionescu, Mediator
A fost solicitat recurs in anulare-? Se pot cere daune morale -
Un avocat, specializat pe aceasta problema.Pentru ca pt.aurul confiscat a primit despagubire, deci s-a recunoscut ca a fost o masura abuziva, pt.anii petrecuti in inchisoare si nu numai, se pot cere aceste daune morale-sunt cazurile de la CEDO, referitoare la aceasta problema,

Alte discuții în legătură

Interpretarea sentintei cu mai multe condamnari penale in spiritul legii 221/2009 romeo mart romeo mart PRIN SENTINTA 106/ 1959 TRIBUNALUL MILITAR BUCURESTI CONDAMNA PE INCULPAT LA :10 ANI INCHISOARE CORECTIONALA CONFORM ART.209 COD PENAL PENTRU UNELTIRE CONTRA ... (vezi toată discuția)
Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)
Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)