Buna ziua.
As dori sa stiu daca poti fi trecut ca si co-proprietar intr-un contract de cumparare in conditiile in care prietena mea cumpara proprietarea respectiva prin "prima casa".
Eu nu pot aplica la programul "prima casa" impreuna cu ea, deoarece mai am o alta proprietate.
Merci!
daca nu puteti aplica... inseamna ca nu puteti cumpara nicio bucatica din casa.
ar fi bine daca v-ati casatori inainte, asa aveti automat dreptul la jumatate din casa
Ce inseamna co-proprietar.
Un imobil nu poate avea co-proprietar, ci doar proprietar sau mai multi proprietari cu o anumita cota- parte,in f-ctie de suma cu care au participat fiecare.
Daca mai aveti o casa nu puteti participa la programul prima casa,in nici un mod.
Nu puteti participa la programul prima casa.Daca va veti casatori cu actuala prietena si contractul se va incheia inainte, puteti participa la achitarea ratelor. In aceasta situatie puteti dobandi un drept de creanta la o adica.
Eu vin cu jumatate din bani cash, iar ea vine cu cealalta jumatate de bani, obtinuti prin luarea creditului "prima -casa". Este posibil incheierea unui astfel de contract de vanzare-cumparare?
Nu stiu daca în acest program se pot acorda numai o parte din bani dacă bunul depăşeşte valoarea. Ar trebui să discutaţi cu banca. In ce priveste contractul cred că nu poate fi incheiat decat de catre prietena d-voastră, dar dacă nu sunteţi căsătoriţi dpv juridic nu există nicio legătură intre d-voastră.
Ca să fiţi siguir că la o adică neînţelegere , nu veţi putea face dovada participării cu suma diferenţă de preţ, atunci ar trebui să faceţi un contract de împrumut între d-voastră în care veţi menţiona că suma respectivă este pentru achiziţionarea acelei case.
Dacă dintre colegi mai au şi alte păreri, sunt bine venite pentru solicitant.