avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumpare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumpare

Buna ziua,

Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este debitor ier eu co-debitor. (mentionez ca nu suntem casatoriti). La semnarea antecontractului am fost sfatuiti ca este mai bine sa fie trcut doar prietenul meu ca promitent cumparator. Acum insa am aflat ca in felul asta eu nu pot deveni co-proprietar. Se mai poate schimba ceva? Putem la semnarea contractului de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi ca si cumparatori cu cote egale?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:16, 25 Noiembrie 2009
semnarea antecontractului de vz-cump nu reprezinta decat o promisiune de cumparare din partea dvs.astfel ca pentru a putea fi impreuna proprietari,si a nu mai exista nici un fel de discutii corect ar fii sa cumparati impreuna apartamentul adica ,la incheiera contractului,sa fiti trecuti amandoi in calitate de cumparatori,pentru a nu exista eventuale surprize pentru viitor.

La semnarea antecontractului am fost sfatuiti ca este mai bine sa fie trcut doar prietenul meu ca promitent cumparator. Acum insa am aflat ca in felul asta eu nu pot deveni co-proprietar. Se mai poate schimba ceva? Putem la semnarea contractului de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi ca si cumparatori cu cote egale?

Contractul de vanzare cumparare ia fiinta prin exprimarea acordului de vointa al partilor contractante, si , in cazul locuintelor , e obligatorie forma autentica .Asa incat , in cazul existentei unui antecontract de vanzare cumparare , obligatia incumba numai prietenului dumneavoastra.Insa actul de vanzare cumparare poate fi perfectat si in consideratia persoanei dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
...prima casa finanteaza dobandirea de locuinte si nu de cote...astfel incat daca nu sunteti casatoriti nu puteti cumpara decat ori unul ori celalalt chiar daca in contractul de credit apareti ambii amandoi...
Am sunat la fond si mi-au spus ca putem aparea amandoi ca proprietari chiar daca nu suntem casatoriti, singura conditie este ca unul sa fie debitor si celalat co-debitor. Problema era ca am aflat asta dupa ce am semnat antecontractul (atunci am fost prost informati ca nu se poate) si nu stiam daca se poate schimba asta prin contractul de vanzare-cumparare (sa aparem amandoi si nu doar prietenul meu). Din raspunsurile primite mai sus inteleg ca se poate, asa ca s-a rezolvat problema.
Buna
si noi ne am confrutat cu exact aceiasi problema. Prietenul meu se incadra singur ca si venit la banii de care avem noi nevoie, si de la banca la fel ni s-a recomandat sa fie trecut doar el. Dupa cateva zile s-a gasit o metoda care din cate ne au explicat doamnele de la banca era foarte buna, respectiv sa fiu trecuta eu ca si garant astfel apaream si eu in contract si daca eu voi vrea sa imi fac un alt credit voi putea sa imi fac fara probleme. Am aceptat aceasta varianta. Ulterior am aflat ca a fi garant este acelasi lucru cu a fi co-platitor (aproximativ). Acum nici eu nu stiu ce si pe cine sa mai cred. Din pacate asta a fost singura solutie pe care am gasit-o noi ca sa putem fi trecuti amandoi in contractul de vanzare cumparare. Eu totusi sper ca daca voi avea nevoie sa fac un alt credit sa nu fie probleme.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar BOGCOS BOGCOS am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)
Mi-e frica sa devin codebitor fara sa fiu si coproprietar. cristina2982 cristina2982 Exista vreun act notarial care poate demonstra sau imi poate garanta ca voi deveni si eu vreodata proprietar? Eu si prietenul meu ne vom cumpara o casa in ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)