avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi-e frica sa devin codebitor fara sa fiu si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi-e frica sa devin codebitor fara sa fiu si coproprietar.

Exista vreun act notarial care poate demonstra sau imi poate garanta ca voi deveni si eu vreodata proprietar?

Eu si prietenul meu ne vom cumpara o casa in rate iar eu nu pot sa fiu decat codebitor deoarece eu deja am proprietate si nu ma incadrez in program.Intrebarea mea nu este pt.acum, sau pentru ca ma intereseaza averea ci pentru ca ma intereseaza sa evit anumite discutii neplacute pe tema"e casa mea,eu sun proprietar"
Exista veun act care mi-ar da aceleasi drepturi asupra proprietatii, dupa casatorie?
Am nevoie pur si simplu de o siguranta ca sa semnez relaxata pt.ca nu se stie niciodata unde te auce viatza.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 14 Mai 2011
Da,exista actul de donatie intre soti...
Ca sa fie irevocabila, faci mai bine un antecontract de vanzare cumparare fiind obiectul o cota parte care va cuvine (50%)si platind si tu in rate. Pastreaza dovada platei alungul timpului si odata finalizarea plata faci solemnizare la notar, putand in caz de refuz o sa il oblig la instanta.
Pana la momentul casatoriei, prietenul dvs. va poate vinde o cota de 50% din imobil, dar atat timp cat exista ipoteca in favoarea bancii instrainarea nu se poate face decat cu acordul bancii. Dupa casatorie, nu mai exista decat posibilitatea donatiei, care poate fi insa revocata oricand. Oricum, garantie absoluta nu exista, pentru ca in primul rand trebuie sa existe dorinta prietenului dvs. de a va incheia un astfel de act.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
daca programul nu va permite sa cumparati nicio cota a casei avand in vedere ca mai aveti o proprietate,in situatia dvs , ar fi bine sa va casatoriti inainte.

(donatie intre soti pe perioada contractului, puteti face doar cu acordul bancii si nici nu va ajuta, ca sotul o poate revoca oricand.
pana sa va casatoriti, prietenul va poate vinde o cota, dar doar dupa 5 ani si doar cu acordul creditorului)
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Drepturi imobil mmonyca1981 mmonyca1981 Buna ziua,am o problema. prietenul meu a achizitionat prin Prima Casa un apartament,problema e ca el este proprietar si ar vrea sa ma faca pe mine ... (vezi toată discuția)