avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare la calitatea de administrator al unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare la calitatea de administrator al unui SRL

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Cum ar trebui sa procedeze o persoana, asociat intr-un SRL (25%) care indeplineste si functia de administrator in cazul in care doreste sa renunte doar la statutul de administrator (nu doreste sa se retraga ca si asociat) ? Mentionez ca SRL-ul respectiv a contractat un credit bancar , garantat si cu un bilet la ordin avalizat, fara protest, de catre admisitratorul respectiv. In aceasta situatie, care va fi raspunderea administratorului dupa eventuala notificare a actionarilor si numirea altui administrator ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:00, 27 Ianuarie 2011

Intrebare: exista o hotarare a asociatilor prin care acestia au fost de acord cu contractarea unui credit de la banca X in valoare de... si ca pentru perfectarea acestuia si semnarea lui este desemnat administratorul?
da, exista aceasta decizie.
De principiu atat administratorii cat si asociatii raspund pentru faptele lor ilicite numai pe perioada cat au functionat in societate si in frunctie de cota de participare la beneficii si pierderi. Administratorul care nu este si asociat raspunde fata de asociati in limitele prerogativelor care i=au fost date.
In acest caz administratorul este si asociat;doreste sa nu mai fie administrator dar sa ramana asociat. Ma intereseaz mai exact care este procedura de urmat ptr a renunta la f-ctia de administrator si in acelasi timp, in cazul in care soc nu isi respecta obligatiile asumate prin ctr de credit contractat si creditul ajunge la executare, care ar fi raspunderea fostului administrator....
Nu va restitui banca biletul la ordin doar motivat de faptul ca nu mai sunteti administrator. La momentul contractarii aveati si imputernicire si interes, in prezent sunteti in continuare asociat, iar daca sunteti o persoana solvabila in mod cert nu va va fi restituit acel instrument. Dar in Romania nimik nu e sigur asa ca ... cine stie.

Am uitat sa precizez administratorul va fi executat silit in caz de nerestituire a imprumutului conform scadentarului.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
MIXAM, utilizator

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Problema financiara, reesalonarea creditului. destinel destinel Buna ziua tuturor, va solicit sfatul intr-o problema financiara: Sunt asociat 50% cu drept de administrator intr-o societate ce desfasoara activitate de ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)