avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare la calitatea de administrator al unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare la calitatea de administrator al unui SRL

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Cum ar trebui sa procedeze o persoana, asociat intr-un SRL (25%) care indeplineste si functia de administrator in cazul in care doreste sa renunte doar la statutul de administrator (nu doreste sa se retraga ca si asociat) ? Mentionez ca SRL-ul respectiv a contractat un credit bancar , garantat si cu un bilet la ordin avalizat, fara protest, de catre admisitratorul respectiv. In aceasta situatie, care va fi raspunderea administratorului dupa eventuala notificare a actionarilor si numirea altui administrator ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:00, 27 Ianuarie 2011
Ok. Banuiesc ca inainte de executarea bunurilor administratorului, se va incerca recuperarea debitelor prin executarea activelor societatii, sau eventual al altor garantii (depozite colaterale, etc...), nu?
Ordinea : depozitele colaterale, bunurile aduse in garantie si investirea BO cu formula executorie, bunurile administratorului
Renuntarea la mandatul de administrator se face foarte simplu, printr-o simpla notificare adresata societatii. Totusi, pentru a produce efecte si fata de terti, mentiunea schimbarii administratorului trebuie intregistrata la registrul comertului, iar documentele necesare sunt prezentate aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Problema financiara, reesalonarea creditului. destinel destinel Buna ziua tuturor, va solicit sfatul intr-o problema financiara: Sunt asociat 50% cu drept de administrator intr-o societate ce desfasoara activitate de ... (vezi toată discuția)