avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul lunar la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul lunar la intretinere

Am devenit proprietar prin mostenire al unui apartament de 4 camere, unde nu locuieste nimeni de mult timp. Pe scara unde este acest apartament sint apartamente de 2 sau de 4 camere.
La plata intretinerii coloana lift platesc in functie de numarul de camere, ceeace nu mi se pare corect atita timp cit nu camerele folosesc liftul ci persoanele. Banuiesc ca in acest calcul intra pe de o parte energia electrica consumata, revizii si reparatii.
Cind am cerut lamuriri la administratie, mi s-a raspuns ca intru cit sint proprietar aceasta cheltuiala este independenta de numarul de persoane care locuiesc. Puteti va rog sa imi confirmati daca raspunsul avut este corect? daca nu puteti sa imi indicati ce parte sint obligata sa platesc si ce parte nu?

Aceeasi intrebare cu privire la plata personalului de servici, plata interfonului.

Multumesc anticipat de raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: 4751 , utilizator 14:04, 27 Ianuarie 2011
Plata ascensorului se face proportional cu cota-parte indiviza a apartamentului (suprafata). Am mai discutat acest subiect aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Curentul electric utilizat la functionarea ascensorului intra in factura de electrica. Aceasta cheltuiala se imparte in functie de numar de persoane.

Salariile personalului se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
Interfonul se plateste asa cum a fost intocmit contractul sau cum s-a decis de conducerea asociatiei, fie pe cota-parte indiviza, fie egal la toate apartamentele.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
elga50, moderator
multumesc celor ce mi-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)