avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bun comun liftul de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bun comun liftul de pe casa scarii

Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la intrtinere , mai ales acuma ca suntem o familie numeroasa 2 copii bunica si io cu sotia 5 persoane care platim mai mult la intretinere ca unul care locuieste mai sus si foloseste liftul inclusiv pentru catei sau alte animale de prin casa de nustiu cite ori pe zi .Era o data o lege care prevedea ca cei care au catei etc sa platesca jumate de persoana . nu folosim liftul deloc ca sau inventat masini de spalat care aproape usuca hainele nu mai spun ca e o blembureala totala pe casa scari ca si la alti sint foarte multe apartamente ocupate cu chirie nu se stie cite persoane sint iar noi cei care locuim aici ca proprietari de drept cu familiile platim ceva ce nu folosim stind la parter sau etaj 1 . Se poate fenta in vreun fel ? Se poate ajunge la o intelegere cu administratorul ca doar sin 43 de apartamente pe scara si sintem asociatie mica nu depindem de nimeni scara noastra si atit , toate celelalte scari de bloc sunt la fel individuale bloc cu 3 scari si trei asociatii individuale .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 10:59, 16 Iulie 2011
1. In cazul dvs. HG 400/2003 prevede urmatoarele la :

Art. 39 (3) Consumul de energie electrica aferent functionarii ascensorului/ascensoarelor, care se masoara prin contoare montate separat de cele ale proprietatilor individuale, se repartizeaza proportional cu numarul persoanelor care locuiesc in mod curent in cladire.

Art. 46. Cheltuielile pentru lucrari de intretinere,(adica service-abonament la lift si interfon) servicii, de reparatii si, ...... aflate in proprietatea comuna indiviza - astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere ca: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, termoficare, energie electric; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; centrala termica proprie; ...... acoperis si altele asemenea (ex. interfonul) - se repartizeaza proportional cu cota-parte de proprietate indiviza a fiecarui proprietar, ........
(adica la toti propritarii).
Reparatiile capitale au acelasi regim. Se repartizeaza pe cota parte indiviza.
Pe persona se repartizeaza curentul electric consumat de lift;(si interfon).

Art. 39 (4) Prin hotărare, a adunării generale a asociaţiei de proprietari, pot să nu contribuie la plată cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului / ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din condominiile fără mezanin.
De asemenea, in cazul condominiilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălatorii, uscătorii, prin hotărire a adunării generale a asociaţiei de proprietari, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din condominiile fără mezanin, toate sau in parte, pot să nu contribuie la cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentrufuncţionarea ascensorului / ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.
In contextul celor de mai sus, adunarea generală a asociaţiei de proprietari va hotării, in condiţiile statutului asociaţiei de proprietari, in legătură cu participarea persoanelor care locuiesc in mod curent in condominiu la susţinerea acestor cheltuieli


* Pe persoane se repartizeaza - Curentul electric consumat de lift..si interfon;
Va trebui sa mergeti la asociatia de proprietari si sa solicitati sa va scoata de la plata intretinerii "liftul" a devenit o practica ca cei de la partier,demisol si etajul 1 sa fie scutiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ADRIAN CHELARU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Asccensor-nu folosim da platim???? alexmada alexmada buna,as dori sa intreb si eu ceva legat de ascensor:luna aceasta ne-am trezit 8 familii,parterul si et 1,ca trebuie sa platim pentru reparatii si service ... (vezi toată discuția)