avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Program electronic gestiune-stocuri versus legislatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Program electronic gestiune-stocuri versus legislatie

SRL, pentru a reduce cheltuielile cu formularele tipizate si a reduce volumul de lucru privind inregistrarile, am achizitionat un program electronic de gestiune (ce tine absolut toate evidetele). La sfarsitul anului in curs au fost scoase toate rapoartele posibile din program, in sensul ca tot se s-a operat exista pe hartie in numarul de exemplare prevazut de lege. S-au efectuat periodic salvarile de date din program dar au fost stocate in acelasi calculator. O fluctuatie puternica in reteaua energiei electrice a facut sa "se prajeasca" definitiv calculatorul neputand sa mai recuperam nici o informatie. Programul a fost instalat in alt calculator ca si cum abia l-am achizitionat. Are posibilitatea sa introducem stocurile (conform ultimului inventar) prin preluare de stoc dar o luam de la capat cu factura nr 1, chitanta 1, Nir 1, bon de consum 1 samd...
Inteleg ca daca exista fizic (pe hartie) toate documentele emise anterior, la un eventual control, prezentam si programul electronic pentru verificare? Daca da, putem avea probleme neavand baza de date a anului trecut?
Multumesc anticipat!
:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 12:19, 12 Iunie 2012
art.80 din CPF
(4) În cazul în care evidenţele contabile şi fiscale sunt ţinute cu ajutorul sistemelor electronice de gestiune, pe lângă datele arhivate în format electronic contribuabilul este obligat să păstreze şi să prezinte aplicaţiile informatice cu ajutorul cărora le-a generat.
art.219 tot din CPF
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
e) neducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite potrivit art. 79 alin. (2), art. 80 alin. (4) şi art. 105 alin. (9); (intră în vigoare la 30 zile după data publicării)
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel (intră în vigoare la 30 zile după data publicării):
c) cu amendă de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. e) şi f);
Cand am citit raspunsul, m-am speriat asa de tare ca era sa apas pe butonul "raporteaza abuz"....:)):)):)):)):)):)):)):))
Multumesc mult pentru informatie... e bine de stiut cam ce sume sa avem pregatite in caz de control...:((
Sa faceti salvarile pe un hard disk extern..:D
Pentru asta e important sa folosim o solutie de gestiune (erp - [ link extern ]
) profesionala, si culmea, exista unele chiar gratuite!
cel mai utilizat dintre cele gratuite, conform Sourceforge, este Openbravo. Acopera cam tot ce inseamna gestionare si automatizare de informatii si actiuni complexe (achizitii, receptie, gestiune si livrare marfuri, relatii clienti, vanzari, resurse umane, contabilitate, ca sa enumar doar cele principale), de localizarea in Romania se ocupa cei de la Kerp
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
larralex, utilizator
larralex a scris:

Pentru asta e important sa folosim o solutie de gestiune (erp - [ link extern ]
) profesionala, si culmea, exista unele chiar gratuite!

or fi unele, "culmea", "chiar gratuite", dupa care ziceti acolo...

"Va recomandam insa cu caldura sa apelati la serviciile noastre de

Consultanta Implementare

Apeland la experienta noastra in implementarea ... obtineti beneficii importante:..."

... bine ca nu ne recomandati cu raceala, sa obtinem beneficii neimportante.

Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
ContSters233047, utilizator

Alte discuții în legătură

Program facturare gratis BARBU ANA BARBU ANA Buna ziua, Am nevoie urgent de un program de facturare gratis cu care sa pot face si facturi de storno ca am descarcat un program si am ramas uimita ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit la cei care au absolvit electronica aplicata si telecomunicatii cimpeanr cimpeanr Buna ziua, tot citesc in ultimul timp pe mail faptul ca cei care au absolvit electronica aplicata si telecomuicatii, se incadrau in categoria celor scutiti de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate baza de date electronica sabin130ro sabin130ro As avea si eu o problema. Am preluat contabilitatea unei societatii, iar fosta contabila nu mi-a dat foarte multe situatii (ca de exemplu imobilizari, ... (vezi toată discuția)