avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit pe venit la cei care au absolvit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit pe venit la cei care au absolvit electronica aplicata si telecomunicatii

Buna ziua, tot citesc in ultimul timp pe mail faptul ca cei care au absolvit electronica aplicata si telecomuicatii, se incadrau in categoria celor scutiti de taxa de impozit pe venit.
Mentionez ca am absolvit aceasta facultate in 1996 si de atunci am lucrat in domeniul telecomunicatiilor, avasand de la inginer de teren pana la maager zonal in decursul anilor. Va rog frumos sa imi explicati si mie sau sa ma indrumati catre un document cu care sa ma lamuresc daca eu sunt in cauza si ce avantaje sau dezavantaje as avea? Niciodata nu am fost preocupata de acest subiect , partea aceasta tinand de departamentul contabil al firmelor la care am lucrat, eu primind doar fisa fiscala .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:16, 14 Septembrie 2013
Cititi acest articol :
www.avocatnet.ro/content/art...
si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc doamna Carmen pentru raspuns, ma regasesc in primul articol recomandat de dumneavoastra : "Pana in prezent, se acordau beneficii fiscale doar angajatilor care aveau o diploma intr-unul din domeniile:

Automatica si informatica industriala
Calculatoare, Inginerie electrica si calculatoare
Electronica, Electronica aplicata, Electronica si telecomunicatii, Comunicatii
Matematica, Matematica informatica
Informatica, Informatica economica, Informatica aplicata
Cibernetica si informatica economica, Cibernetica si previziune economica, Contabilitate si informatica de gestiune.", la aliniatul trei.
Intrebarea mea ar fi daca retroactiv pot face ceva sau nu si daca da de unde sa incep?

Multumesc.
Retroactiv nu se poate .

Noul Ordin se aplica de la data publicari lui in Monitorul Oficial . Ordinul MFP nr. 1479/2013, s-a publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 575 din 10 septembrie 2013 si a intrat in vigoare la aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit programator AvaStefania AvaStefania Buna ziua, Sunt studenta si lucrez ca programator . Am impozit 0 % pe venit, datorita functiei mele in IT. Insa nu am studii superioare finalizate. Nu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cf ordin 539/2013 jeni123 jeni123 Buna ziua, Am absolvit ASE-Facultatea de Contabilitate si Informatica de gestiune (CIG) in anul 2002, cu examen de licenta. Pe diploma de absolvire este ... (vezi toată discuția)