avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie prevazuta de art. 102, alin. (1), pct. 34 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie prevazuta de art. 102, alin. (1), pct. 34 din OUG nr. 195/2002

Buna ziua,

Un angajat a fost amendat pentru "neaplicarea, în partea din spate a vehiculului care efectuează transport public de persoane sau de mărfuri, a indicatorului cu limitele de viteză admise pentru categoria din care face parte vehiculul condus", insa nu am gasit nicaieri care sunt limitele minime de tonaj pentru care trebuie aplicate aceste indicatoare. departamentul care se ocupa de masini stia ca se aplica doar pentru cele peste 3,5 tone, insa nu am gasit nimic scris.

Iar, daca e sa ne luam dupa definitia vehiculului din codul rutier, atunci aceste indicatoare ar trebui aplicate pe toate autovehiculele unei societati, chiar si pentru autoturisme, deoarece, in talonul masini, la caroserie, este trecut "AF VEHICUL CU UTILIZARE MULTIPLA"

Imi poate spune cineva care sunt tipurile de masini pe care trebuie aplicate aceste indicatoare?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Care sunt autocolantele de viteza? prunul prunul Am fost oprit de un politist si mi s-a pus in vedere sa lipesc autocolantele de viteza pe Dacia Logan Pick-up care are si caroserie din fibra. Care sunt cele ... (vezi toată discuția)
Ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa? CURALA CURALA Buna seara. Va rog mult daca ma poate lamuri cineva ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa cu o masina mai mare de 3,5 tone si daca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Intrebare - sofer incepator ernocy ernocy am primit permisul o luna,sunt incepator,am voie sa conduc o dubita mai bine scris tip ARD care are cu soferul 7 locuri de pasageri,si masa totala nu depaseste ... (vezi toată discuția)