avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutati-ma urgent: prietena mea doreste sa-si gaseasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutati-ma urgent: prietena mea doreste sa-si gaseasca parintii naturali

Am o prietena care este disperata.
A fost infiata de mica si nu isi cunoaste parinti , si doreste cu disperara se isi gaseasca parinti naturali. Stie doar in ce oras sa nascut da nu mai stie nimik de nume sau altceva al pariitilor. In aceasta situati ce trebuie sa fac , unde ar trebui sa merg sa intreb cu ce acte , exista vrun registru ceva in acel oras unde cu data ei de nastere sa pot cauta si sa gasesc un indiciu ceva ca sa o pot ajuta sa isi gaseasca parinti. Va rog datim sugesti orice alte lucruri legate de aceasta problema.
Astept raspunsul vostru
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:19, 27 Ianuarie 2011
Daca in respectivul oras nu sunt foarte multe maternitati, incercati la spitalul unde, teoretic, ar fi trebuit sa se fi nascut. Acolo, in mod normal sunt inregistrate nasterile. Mai exista posibilitatea de a gasi ceva indicii la Starea civila a Primariei unde ar fi trebuit inregistrat copilul nascut. Nu stiu insa daca acolo puteti cauta doar dupa data. Bafta!
Buna ziua !
Acea prietena este majora ? Daca da , trebuie sa se duca la serviciul / compartimentul de stare civila care a emis certificatul de nastere actual , care trebuie sa detina actele care au stat la baza eliberarii certificatului si sa va indrume in mod corespunzator ... Bafta !
A fot infiata de la un orfelinat.
da este majura
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
stanbogdan23, utilizator
stanbogdan23 a scris:

A fot infiata de la un orfelinat.
da este majura


Sa mearga la starea civila care i-a eliberat certificatul de nastere si sa ceara informatii despre tot ce e scris ca mentiune in registrul de nastere: copii dupa documentele de adoptii, numarul de dosar de adoptie, etc.
Dupa ce cunoaste numarul de dosar poate cere o copie din arhiva tribunalului sau a vechiului consiliu popular (inainte de caderea comunismului adoptiile se faceau si prin consiliul popular sau ce era pe vremeea aia la primaria locala).
Dupa ce obtine decizia tribunalului va gasi acolo ceva informatii despre orfelinatul in care a fost si apoi cautand in arhiva acestuia poate gasi ceva date despre parintii sai asta in cazul in care parintii biologici au dat-o la orfelinat in mod legal si nu a fost abandonata printr-o gara sau mai stiu eu unde. Daca la momentul in care a fost data la orfelinat a fost insotita de niste documente atunci exista sanse sa gaseasca informatii despre cine-i sunt parintii biologici. Daca a fost abandonata pe undeva, fara acte atunci e imposibil de aflat cine-i sunt parintii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa imi caut mama naturala, nu stiu unde sa ma adresez firewolf firewolf sunt majora , am fost infiata de la un camin de copii, certificatul de nastere este emis in 1975 eu fiind nascuta in 1974 , pe certificat apar doar numele ... (vezi toată discuția)
Despre infiere cepsa cepsa in primul rand va salut pe cei aflati aici. am 39 de ani si sunt din bucuresti.m-ar interesa foarte mult daca cineva mi-ar spune cum as putea afla numele sau ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a afla daca cineva a fost adoptat Bogdan8421 Bogdan8421 Care sunt pasii care trebuie facuti de catre o persoana matura (38 de ani) pentru a afla daca fost adoptata sau nu? Nu este nevoie a se afla identitatea ... (vezi toată discuția)