avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire pt servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire pt servitute de trecere

Buna ziua.Am cerut un drept de servitute de trecere pentru a-mi ingriji peretii, fiinda doi dintre peretii mei sunt pe linie de hotar.Instanta mi-a pus in vedere sa fac o propunere de cati bani i-as da vecinului meu pt a fi despagubit just. As dori sa va rog poate ma ajuta-ti dvs fiindca eu chiar nu stiu cat sa-i ofer.
datele sunt :
-dreptul de a intra pe terenul lui o data la 5 ani , pentru 3 zile
- ocup o suprafata de teren de 20mp
- mp in zona este 2 euro
Cati bani ar trebui sa-i dau eu pt a se considera despagubire justa?

Discutati cu cel caruia doriti sa-i cereti drept de trecere, ce pretinde, ii explicati situatia, eventual faceti la notariat un act de buna intelegere ca dansul doreste atat si d-voastra sunteti(sau nu ) de acord., pentru intrare atatea zile, ore,in intervalul din ...pana... etc.Cu actul autentic( de la notariat) va prezentati in instanta, si daca va este favorabil il puneti ca dovada pt. pretentiile vecinului.Si gata!!!!

Totdeauna, forma gratioasa(a se intelege "amiabila" )este cea mai ieftina si mai recomandabila
Vecinul respectiv nu doreste sa folosim o cale amiabila pt. a ne intelege.Deja suntem in instanta iar dna presedinta ne-a dat un ultim termen pt. a decide ce suma sa-i oferim vecinului. Eu chiar nu stiu ce suma sa-i ofer. Din acest motiv va rog sa ma ajutati sa decid ce suma i s-ar cuveni avand la baza criteriile de mai jos:
- drept de servitute pe 20mp
-o data la 5 ani , 3 zile
-terenul respectiv costa in zona 2euromp
Am uitat sa amintesc ca nu este o servitute de trecere propriu-zisa, ci una pentru a-mi ingriji peretii care sunt pe hat.
Aratati instantei ca pretul in zona este de atat..., ca nu este de fapt o servitute de trecere ci doar pt.a putea ingriji casa d-voastra, odata la 2-3-5 ani.Deci ar fi o suma modica, pe care o lasati la latitudinea instantei sa o stabileasca-si d-voastra va veti conforma.
Parerea mea,este sa mergeti la primaria de care apartineti si sa intrebati ce suma au stabilit pentru chiriile chioscurilor din comuna daca locuiti la tara , si cu confirmare de acolo puteti merge in instanta sa spuneti ca in respectivele zile,saptamani probabil va incadrati la o luna platiti N.suma pentru mp, trebuie sa fie mai ieftin? incercati si va veti face o idee?

Alte discuții în legătură

Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute Florin... Florin... Buna ziua. In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)