Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea:
Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care si-au tras utilitatile pentru a imi permite sa ma leg la ele (contra cost) si sa le folosesc drumul (privat si nu prea, exista o bariera dar nu e (oug 195) semnalizat la intrare cu inscriptii vizibile)
Exista vreo cale prin care sa folosesc utilitatile fara a dona acea bucata? Bunul simt imi spune ca ei sunt in culpa in acest caz, nu eu
Care este un cuantum 'de bun simt' al despagubirilor pt aceasta servitute? Este vorba de aprox.2600m2 pe care eu nu pot construi nimic (o fasie de aprox. 180x15)
Despagubirile se calculeaza pe an si curg in continuare, sau este vorba de o suma fixa?
Utilitatile cu pricina sunt pe terenul meu de aprox. 7 ani (2004) si nu cred ca vor pleca prea curand de acolo
Revin cu o completare:
Cei care si-au tras utilitatile pe terenul meu se numesc 'consiliul judetean xxx' si mi-au lasat de inteles ca daca nu le donez lor bucata in cauza nu se va aproba veci acel PUZ. Asta pentru a complica si mai mult.
Utilitatile respective sunt de interes public?Daca sunt de interes public, trebuiau sa faca o expropiere in conditiile legii, sa va plateasca o despagubire si sa inregistreze aceste utilitati in inventarul bunurilor apartinand domeniului public al comunei sau localitatii respective.Ei au introdus aceste utilitati ilegal(ca dovada ca va obliga sa faceti aceasta donatie).Ceeace puteti face, mai intai, cereti CERTIFICAT DE URBANISM,(in care probabil vor arata ca terenul are aceste utilitati).Pe urma puteti sa-i actionati in judecata pt. nerespectarea dreptului de propr. art 480a cod civil , art.1 al CONV.DREPTURILOR OMULUI, etc.
Expropierea,deci utilizarea terenului d-voastra , n-o puteau face decat respectand legea- LEGEA 255/2010 si legea 33/1994.
Sa va arate HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL de expropiere, conform unui studiu de fezabilitate, a sursei de finantare, si mai ales ce suma au pus-o pt. despagubire.Se face documentatie cadastrala in sistem stereo (ceeace n-o sa le convina)si mai sunt inca alte probleme pe care le puteti ridica.
Va trebuie un avocat sau daca sunteti curajos, poate va veti putea descurca si singur.
Intr-adevar, puteti, sa cereti instituirea unei servituti cu obligatia lor de a va despagubi-la valoarea chiriilor terenurilor din zona.
valoarea despagubirilor, daca nu ajungeti la o intelegere cu vecinii, va fi stabilita in instanta pe baza de expertiza... de asemenea, la intelegere cu vecinii, puteti sa administrati o expertiza extrajudiciara. In speta nu se aplica exproprierea...
Pierdere servitute
Florin...
Buna ziua.
In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)