avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... utilitatile altora pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

utilitatile altora pe terenul meu

Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea:
Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care si-au tras utilitatile pentru a imi permite sa ma leg la ele (contra cost) si sa le folosesc drumul (privat si nu prea, exista o bariera dar nu e (oug 195) semnalizat la intrare cu inscriptii vizibile)
Exista vreo cale prin care sa folosesc utilitatile fara a dona acea bucata? Bunul simt imi spune ca ei sunt in culpa in acest caz, nu eu
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:33, 22 Iulie 2011
Daca se considera ca utilitatile respective sunt de folosinta publica, deci consiliul local a tras acele utilitati in folosul mai multor gospodarii, pot considera ca sunt de interes public deci trebuiau sa faca expropierea pt. a le putea trage.sau sa ceara proprietarului sau proprietarilor drept de trecere, exact ca o servitute.
Expertiza extrajudiciara nu este recunoscuta de catre instanta .doar cea dispusa in cadrul actiunii de catre judecator -cu atat mai mult cu cat aici este vorba despre "maria sa consiliul local"-care nu va dori sa plateasca nici un ban-din aceasta cauza doresc donatia.
Este vorba de un parc industrial, proprietate a consiliului judetean (fonduri phare daca nu ma insel). Beneficiari sunt doar consiliul judetean si chiriasii sai.
Din cate stiam, puz-ul se aproba de catre primarie (institutia arh sef) si nu de catre consiliul judetean.
Intrebam de valoarea despagubirilor sa stiu cam care ar fi un cuantum cu care sa ma duc la negocieri. Pretul inchirierii pe mp pe an pt orice alta parcela, inmultit cu nr de mp afectati?
Ce mai auzisem este ca nu pot cere despagubiri decat pe ultimii 3 ani. Imi poate confirma cineva?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
batzik, utilizator
Intelegem ca era necesara acordarea unei despagubiri pentru lipsa de folosinta a terenului iar valoarea acesteia poate fi determinata pe baza unei expertize. Posibilitatea de a obtine despagubiri nu se stinge prin implinirea unui termen de trei ani deoarece ele se stabilesc doar ca valoare de inlocuire a lipsei de folosinta la momentul in care actionati si nu au caracter periodic...
Da, termenul de 3 ani este socotit din momentul in care a fost stabilit prin hotarare judecatoreasca, prin conventie, acel drept de servitute,de trecere dar acest drept nu a fost stabilit prin nimic decat prin abuz al primariei(consiliul local este cel care administreaza bunurile din domeniul public si prin HCL SE FACE EXPROPIEREA)deci nu se pot socoti cei 3 ani.
Cat priveste valoarea despagubirilor, doar d-voastra si expertul puteti sa decideti-noi nu avem de unde sa stim valoarea terenurilor din zona respectiva(vorbesc de valoarea de inchiriere si nu de cea de vindere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute Florin... Florin... Buna ziua. In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)
Probleme aprobare puz la primarie rahan_X rahan_X Am o problema cu terenul meu. Am inceput anul trecut documentatia de PUZ pentru un teren aflat in proprietatea parintilor. Am luat toate avizele si acum sunt ... (vezi toată discuția)