avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

buna ziua am si eu o priblema mai delicata mai exact Sotia mea a fost anuntata verbal ca va fi data afara de catre angajator in data de 18.01.2010. Acesta incercand sa o convinga sa ocupe un alt post mai prost platit si conditii mizere.

Imi puteti spune si mie daca au acest drept? Am motivat ca s-au desfintat posturile ! ce pot face in cazul acesta ? inca nu a semnat nimic iar conform Contractului colectiv de munca trebuie anuntata inainte cu 30 de zile in scris de desfintarea postului ulterior acestei date fiind bagata in preaviz ! Compania la care lucrez nu a indeplinit nici una din conditii? ce pot face? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
piciubv, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:42, 28 Ianuarie 2011
Buna, angajatul trebuie anuntat in scris in ceea ce priveste modificarea contractului de munca, mai ales ca ii schimba postul si vrea sa ii micsoreze salariul. Parerea mea e ca tot ce face e ilegal dar lasati-l sa le faca cum crede el, oricum toate aceste abuzuri va avantajeaza. Cred ca cel mai bine e sa deschideti actiune in instanta (luati un avocat) si sa fie atenta ce acte semneaza, odata semnate nu prea o sa mai tina chestii de genul "m-a fortat sa le semnez". Mai cereti parerea celor de specialitate de pe acest forum de la ei am invatat si eu sa ma apar de "lupul cel rau".Bafta!
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
piciubv, utilizator
Lucurile sunt mai simple nu semneaza nimic decat daca se respecta procedura legala. Cat timp nu este instiintata oficial de restructurarea postului si nu i se face oferta in scris pentru noul loc de munca sa nu semneze nici un act aditional de modificare a locului de munca si modificare salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cristian raluca cristian raluca ce se intampla dc am o cerere de concediu aprobata , dar cu conditii, dupa care mi se raspunde ca de fapt nu se aproba pt ca trebuie sa fiu prezenta pt ... (vezi toată discuția)
Modificare cim in sarcina iuliamarin iuliamarin Buna ziua, Sunt insarcinata in 2 luni, mi s-a facut acum un act aditional cu modificarea cim la part-time si reducerea salariului. Are voie sa faca asa ceva? ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care ... (vezi toată discuția)