avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... parola de yahoo furata
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

parola de yahoo furata

mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc.
Procurori DIICOT trimit cereri peste cereri din octombrie 2008 ca sa primeasca lista cu IP-urile de la care s-au facut logarile pe o anume adresa de mail. Asta ar fi singura metoda de a demonstra ca altcineva decat proprietarul de drept al adresei s-a logat la adresa respectiva. Yahoo nici macar nu raspunde, desi politia din alte tari primeste astfel de informatii.
Nu vorbeam de decriptare, la mail-ul de yahoo e imposibil. Eu vorbeam de loggere care inregistreaza absolut tot ce se tasteaza pe un computer. Chiar si caracterele pe care le-am sters cu backspace. Aceste softuri circula gratis pe internet din 2007 si au optiunea de a salva tot ce se tasteaza, paginile accesate, printscreen-uri. Acestea pot fi setate sa ajunga intr-o anume adresa electronica la fiecare 5, 10, 15 min, 24 ore, etc.
Ceea ce nu circula gratis inca, dar se obtin relativ usor pe Underworld sunt sneez-urile. Astfel controlul asupra computerul este preluat de la distanta prin intermediul unui fisier pe care antivirusurile il vad inofensiv: .jpg, .mpeg, .doc, etc.
Imi pare rau sa intervin in iluzia de siguranta pe care o aveti in legatura cu lumea virtuala. Un user si o parola cu care va accesati conturile bancare sunt deasemenea inregistrate de aceste loggere si pot fi apoi folosite.
Petreceti 10 minute pe underworld si o sa incepeti sa vedeti conturul problemei.
Personal m-a costat cca 10.000 euro sa invat lucrurile astea, nu pot decat sa sper ca va inselati si ca acum ma pricep oarecum. Independent de domeniul in care lucrez si de infiintarea Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice, am renuntat la controlul on-line al conturilor in care tin sume mari. Singurul card este de debit si nu depozitez niciodata sume mari in contul respectiv.
Daca nu faceti decat sa corespondati cu prietenii, sa cautati informatii, sa vedeti filme, riscul nu e foarte mare. Dar daca folositi computerul respectiv pentru a va accesa de pilda conturile bancare, atunci e intelept sa nu primiti nici un fel de document care nu vine de la o persoana de incredere. Un necunoscut va abordeaza intr-o camera de chat, faceti schimb de ID-uri si apoi va arata "niste poze funny"; cati utilizatori de internet refuza asa ceva? Chiar daca respectivul nu are un sneez pe care sa vi-l trimita, el va va stii IP-ul, providerul, cel mai probabil numele si adresa care apar in contractul cu providerul. Sunt lucruri simple pe care le poate face oricine se informeaza si dedica putin timp.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
sample, utilizator
Mă cam îndoiesc că procurorii DIICOT au nevoie de ajutorul Yahoo!, probabil au nevoie în momentul în care în mod oficial trebuie să probeze unele lucruri, dar având în vedere tehnologia de care dispune SRI și care e folosită mai mereu de DIICOT (și asta știe toată lumea, ascultarea convorbirilor telefonice, ambientale, electronice etc.) nu cred că le e așa greu să afle unele lucruri. Mai ales de când cu legea 298/2008, chiar de atunci NU ar trebui să ceară nimic de la Yahoo! din moment ce chiar providerul de internet trebuie să rețină unele date cu privire la conversații (nu vorbesc de conținut, aia e treaba altora).
Cred că așa ceva se întâmplă doar în situația în care din străinătate cineva se loghează pe adresa unui cetățean român, atunci DIICOT-ul având posibilitatea (și interesul) să afle doar de la Yahoo! aceste informații (deși nu m-ar surprinde să aibă și aceste posibilități prin alte organe, poate SIE)
parola mi-am recuperat-o, dar secretele niciodata nu voi putea sa mi le mai recuperez pt. ca am facut greseala sa imi las PCul pe mainile unui hacker, care mi-a desfacut unitatea si mi-a umblat in PC si a facut ce-a vrut cu el.mi-a urmarit fiecare pas pe net, a stiu tot ce vorbesc si cu cine, mi-a stiut parolele si tot ce ar fi trebuit sa ramana secret el stie. iar eu nu am nici o dovada a ceea ce a facut. mai rau este ca el lucreaza impreuna cu altii, nu e singur.probabil ca singura solutie sa fie prins e sa fie pus sub urmarire si el fiind un prieten de-al fratilor mei nici nu stiu daca vreau sa il reclam. pt. ca oricum, la cat de corupta este politia, sigur nu ar face nimic sau nu ar fi in stare. si uite asa hackerii sunt liberi si fericiti si incalca in continuare legea pana or sa se sature.
schmied a scris:

Cred că așa ceva se întâmplă doar în situația în care din străinătate cineva se loghează pe adresa unui cetățean român, atunci DIICOT-ul având posibilitatea (și interesul) să afle doar de la Yahoo! aceste informații (deși nu m-ar surprinde să aibă și aceste posibilități prin alte organe, poate SIE)

Exact asta este cazul. E vorba de logare din alta tara decat cea in care se alfa pagubitul.
Iar posibilitatea (ca si interesul :) ) este doar teoretica, Politia Romana neavand in practica multe parghii de presiune asupra Yahoo.
ce este Underworldul ?

Alte discuții în legătură

Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)