avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident ATV; daune morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident ATV; daune morale

Buna ziua!

As dori sa stiu ce spune legislatia in cazul unui accident pe drum forestier cu vatamare corporala (cand o persoana a cazut de pe un ATV condus de o alta persoana) in urma caruia a stat 3 zile in spital deoarece avea fractura de col femural (a avut operatie si i s-au introdus suruburi spongi). Persoana necesita 5 saptamani de ingriiri medicale, conform biletului de iesire din spital.
Ce daune morale si fizice poate cere aceasta persoana in cazul unui proces penal?

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.

Cel mai recent răspuns: marius_v , utilizator 11:23, 7 Februarie 2011
s-a stabilit ca vina ii apartine conducatorului acelui atv ?
Da, politia a venit imediat la fata locului si a constatat.
daune materiale.. cheltuieli cu spitalizarea, ingrijirea la domiciliu, medicamente, c/val zilelor de la serviciu daca e cazul etc. daune morale.. cat considera ca i se cuvin
Multumesc pentru raspuns!
O intrebare mai am: in cazul in care inculpatul nu are nici o proprietate pe numele lui, sunt sanse 100% de recuperare a daunelor?
i se poate pune poprire pe salariu, daca are. poate dobandeste in timp si vreo proprietate...

Alte discuții în legătură

un nepot a avut ieri accident cu un atv, cu victima , a cazut cu ... elena cailean elena cailean Buna ziua. Un nepot a avut ieri accident cu un ATV, a cazut cu el intr-o vale, el fiind cu prietena lui. prietena are bazinul fracturat si un umar dislocat, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu "vatamare" imst imst Buna ziua, apelez la dvs. sperand ca voi primii niste sfaturi utile cu privire la un eveniment rutier in care am fost implicat. In Noiembrie 2010, eram ... (vezi toată discuția)
Victima caderii gardului de la cimitirul constanta mariatomas mariatomas Prin intermediul acestui forum de specialitate am nevoie de consilierea celor in masura sa o faca in urmatorul caz: (nu stiu daca ma adresez la categoria ... (vezi toată discuția)