avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimiterea unui virus se poate face si fara trimiterea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimiterea unui virus se poate face si fara trimiterea acestuia prin e_mail?

Trimiterea unui virus se poate face si fara trimiterea acestuia prin e_mail?
Aceasta este intrebarea.

Cu alte cuvinte, printr-o expertiza informatica nu se poate stabili daca de la un calculator sau leptop s-a trimis un virus?
Se poate stabili in urma unei expertize informatice daca calculatorul care ar fi receptionat un virus ar fi primit virusul de la un calculator sau leptop precis determinat?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:55, 30 Ianuarie 2011
Patrunderea virusului in computer poate avea loc si prin alte moduri si nu doar prin e-mail, din cate stiu.De exemplu, un stick virusat, un mp3...( am vazut ca si un mp3 poate contine virusi).
Cat priveste expertiza, nu prea vad cum s-ar putea determina sursa.
Sunt virusi foarte rari ``virusi hardware``care sunt livrati,numai odata cu echipamentul.
Mai sunt si virusii populari,``software``,creati de specialisti in informatica.

Se poate stabilii,cine a trimis virusul,daca programul este dotat cu un antivirus,care ,memoreaza toate transferurile de date,si le analizeaza.

Se poate si printro expertiza,depinde despre ce virus este vorba.
emma_woodhouse a scris:

Patrunderea virusului in computer poate avea loc si prin alte moduri si nu doar prin e-mail, din cate stiu.De exemplu, un stick virusat, un mp3...( am vazut ca si un mp3 poate contine virusi).
Cat priveste expertiza, nu prea vad cum s-ar putea determina sursa.


Sursa se poate determina prin excludere.
Buna seara
In pincipiu da, se poate afla.
Da se poate transmite virus si in afara de email prin diverse metode.
Calculatoare in aceiasi retea...sau impart un HUB ( share de diverse fisiere )...sau face parte cel infectat dintr-o retea wifi nesecurizata...hacker...etc.
Daca cel care a transmis virusul are cunostiinte informatice solide intr-un termen relativ scurt poate ascunde ca el a transmis virusul.
Metode simple de "ascundere" a urmelor este schimbarea placii de retea , a hard diskului, etc.....inclusiv aruncarea calculatorului cu totul.
Cum bine stiti exista persoane care trec de sistem de securitate extrem de avansate si urmarirea lor se soldeaza deseori cu un esec.
Intrebarea dvs este pur tehnica si combina cunostiinte de soft si hard in domeniu.
in principiu se poate afla usor, greu, f. greu sau imposibil

Cu stima maxima si multumiri pentru sfaturile din trecut
Dan Oancea
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
dan oancea, utilizator
Si mai exista si "viermi de retea". Acestia profita de anumite lacune de securitate, si se pot transmite de la un calculator la altul, fara ca persoana sa faca nimic rau . Au fost cazuri de viermi care au infectat in jur de 90% din totul calculatoarele cu Windows Xp din lume. Singurul nostru noroc a fost ca acei "viermi" nu a facut nimic rau [doar scria un fisier .txt in directorul windows]. Ca sa primesti virisul trebuie doar sa pui cablu de retea la calculator, iar viermele deja intra in calculator. [venind de la alte calculatoare].


Daca cineva vrea sa puna un virus/cal troian pe calculatorul cuiva, il poate fraierii, ii poate trimite un fisier executabil ascuns sub forma unei poze, sau a unei melodii. "Victima" ruleaza programul, virisul se instaleaza, apoi virisul afiseaza si poza, sau solicita winamp-ului sa cante melodia. Simplu,nu?
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Lista celor mai raspandite amenintari informatice din luna octombrie in romania Newfield Consulting S.R.L. Newfield Consulting S.R.L. BitDefender, producatorul autohton de solutii de securitate, a publicat astazi lista celor mai raspandite amenintari informatice din luna octombrie in ... (vezi toată discuția)