avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract colaborare firma IT Canada cu firma IT Romania
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract colaborare firma IT Canada cu firma IT Romania

Este necesar un astfel de contract? Sau se poate merge doar pe facturarea serviciilor? In plus firma din Romania poate promova firma/brand-ul din Canada sau e necesar un contract si pentru asa ceva?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:04, 6 Februarie 2011
Factura poate tine loc de contract dupa ce e semnata de ambele parti. Totusi inclin sa cred ca e necesar si contractul pentru ca in factura se trec doar o parte din clauzele de natura contractuala (care implica raspunderi, de o parte sau de cealalata).
Pentru a reprezenta marca in Romania aveti nevoie de un contract de licenta, ca sa nu poate ei invoca in viitor faptul ca ati folosit imaginea lor fara acord. Mai ales daca doriti sa fiti unic distribuitor, aveti nevoie de garantii contractuale.
Un contract de colaborare intre 2 firme nu este necesar sau obligatoriu. Si contractele verbale sunt valabile.

Este insa de recomandat, pentru cazul in care este nevoie de a proba intelegerile facute cu privire la natura si anvergura serviciilor comandata/prestate, si cu privire la plata si termenele de plata.
Trebuie sa aveti in vedere si Ordinul ANAF nr. 2.310/2007 din 3 decembrie 2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente, precum si Conventia pentru evitarea dublei impuneri dintre Romania si Canada, respectiv in ce masura va sunt aplicabile aceste acte normative.
Contractul de licenta privind marca trebuie realizat in forma scrisa si depus la OSIM/Registrul marcilor pentru a fi opozabil tertilor. Deci nu poate fi verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate -nerezident cu activitate limitata in romania(doar achizitii) galmede1 galmede1 Buna ziua Doresc sa va solicit parerile in privinta chestiunilor ce tin de categoria persoanelor juridice nerezidente si a legaturii acestora cu anumite ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)