avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare Carte de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare Carte de Munca

Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati raspunsul la urmatoarea intrebare: este legal ca un patron sa poate modifica Cartea de Munca a unui angajat fara stirea acestuia?
Modificarile constau in micsorarea timpului de munca de la 8 la 3 ore si implicit modificarea salariului.

Multumesc,

O zi buna!

Daniela
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
karmenko, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:39, 28 Ianuarie 2011
trebuia semnat un act aditional la contractul individual de munca in care se specifica aceste modificari
Art. 17 (4) din Codul Muncii preede ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute in contractul individual de munca, in timpul executarii lui impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Multumesc, in primul rand pentru raspuns.

Inteleg ca este obligatorie instiintarea salariatului, astfel incat orice modificare adusa contractului individual de munca, printr-un Act Aditional, fara ca salariatul sa fie instintat, este ilegala?
Multumesc.

karmenko a scris:

Multumesc, in primul rand pentru raspuns.

Inteleg ca este obligatorie instiintarea salariatului, astfel incat orice modificare adusa contractului individual de munca, printr-un Act Aditional, fara ca salariatul sa fie instintat, este ilegala?
Multumesc.

Nu exista modificare printr-un act aditional fara stirea salariatului.
Actul aditional la CIM este un act semnat atat de angajator cat si de salariat la fel ca si contractul de munca.
Daca modificarea este facuta in baza unui act aditional dar dvs. ca salariat nu aveti cunostinta inseamna ca acestat are o semnatura falsificata a dvs. Acesta este cazul unui fals si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea salariului fara stirea salariatului alin13c alin13c Buna ziua, Vineri am aflat ca eu de 2 luni am salariul micsorat la minim pe economie, de la 2500 la 785 net, fara acordul meu si fara a semna act aditional. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Giubega Giubega ce mi se poate intampla daca nu semnez contractul individual de munca conform noilor modificari la codul muncii ??Motivez ca nu agreez modul de plata al orelor ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - salarizare acami acami Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vineri eu impreuna cu mai multi colegi ai mei am fost anuntati de administrator, ca ni se ... (vezi toată discuția)