avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

ce mi se poate intampla daca nu semnez contractul individual de munca conform noilor modificari la codul muncii ??Motivez ca nu agreez modul de plata al orelor suplimentare si durata acestora.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 16:24, 12 Decembrie 2010
Noile modificari inca nu s-au aprobat.
Daca refuzati sa semnati, inseamna ca nu o sa aveti calitatea de salariat, si nu o sa puteti munci legal.
Giubega a scris:

ce mi se poate intampla daca nu semnez contractul individual de munca conform noilor modificari la codul muncii ??Motivez ca nu agreez modul de plata al orelor suplimentare si durata acestora.

Daca nu semnati c.i.m., atunci nu veti avea calitatea de angajat si nu veti putea beneficia de avantajele acestei calitati.
Giubega a scris:

Nu va obliga nimeni sa va angajati.
Daca intrebarea dumneavoastra se refera la eventualitatea semnarii unui act aditional pentru cei deja incadrati, va pot spune ca nu este nevoie sa semnati niciun act aditional la CIM.
Vezi Codul Muncii art.17 (4)
-Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20? ginutz_a ginutz_a buna ziua, inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare. acum se face ... (vezi toată discuția)
anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca tromar tromar Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile ... (vezi toată discuția)
Modificare carte de munca karmenko karmenko Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati raspunsul la urmatoarea intrebare: este legal ca un patron sa poate modifica Cartea de Munca a unui angajat fara stirea ... (vezi toată discuția)