avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala sau contestatie la executare?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala sau contestatie la executare?

am primit de la taxe si impozite o instiintare cum ca as avea de plata o amend a contraventionala in valoare de 1150 ron , numele inscris pe instiintare este eronat ,adresa corespunde.m-am deplasat pana la sediu unde am cerut o copie a procesului verbal , mai corect a proceselor verbale ,fiind 2 amenzi,una pe art. 2 pct 28 si 33 din legea 61/1991, asta fiind de 1000 ron si cealalta pe art. 42 lit. c din o.u. 97/2005 , in valoare de 150 ron. datele de identificare din aceste procese verbale nu corespund , cnp-ul e grestit , numele deasemenea iar numele tatalui meu iarasi este gresit. amenzile ar fi fost date in brasov , eu stau in bucuresti,semnaturile din cele 2 procese verbale sunt diferite . iarasi nu inteleg cum pot sa imi trimita cei de la impozite ceva de plata daca persoana caruia i se adreseaza in fapt nu exista ! va rog frumos sa ma ajutati ce pot face in situatia data ? cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: firewolf , utilizator 15:00, 28 Ianuarie 2011
mergeti la taxe si impozite faceti o contestatie in care specificati erorile facute atat in procesul verbal cat si in amenda trimisa de dumnealor.puteti scrie pe o foaie de cerere exact cum stau lucrurile si nimic mai mult...Daca nu se ajunge la nici un consens ii puteti da in judecata si mai castigati si daune morale pe deasupra si nu stiu daca le convine. Am mai auzit cazuri asemanatoare cu al dmv si s-au rezolvat.Succes
procedura de contestare a procedurilor de executare silita nu se face in acest mod.
aveti 2 variante -

1. daca pv nu v-au fost comunicate, suntetii nca in termenul de contestare al acestora si deci va puteti adresa judecatoriei unde se presupune ca ati savirsit contraventia. avind in vedere ca numele, adresa sau cnp sunt eronate aveti sanse maxime sa obtineti anularea pv. insa este posibil sa va trebuiasca sa va deplasati la instanta ptr a analiza dosarul si probele ce vor fi depuse de catre agentul constatator (daca exista), in plus este bine sa va sustineti nevinovatia in sensul contestarii semnaturii.

2. a doua varianta este sa contestati insasi actul de executare silita si anume sa invederati instantei lipsa concordantei dintre datele mentionate in pv si cele din actele de executare, avind in vedere ca cele din pv sunt eronate iar cele din instiintare sunt corecte. evident, asta inseamna un litigiu.

contestatia facuta direct la directia de taxe nu obliga primaria la anularea actelor de executare iar in plus veti pierde termenul de contestare. nici un functionar public nu isi va asuma raspunderea de a anula acte de executare in lipsa unei decizii judecatoresti.
amenzile au fost emise in 2010 , pe 9 martie . se poate considera ca mi-au fost comunicate , pv , in ziua in care am cerut de la impozite copia ? atunci as fi in termen cu ele . va multumesc !
sunteti in termen cu exceptia cazului in care agentul constattor nu va face dovada comunicarii conform legii. si atunci va ramine doar varianta 2.
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal necomunicat in 30 zile claudiut claudiut buna ziua, in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. ... (vezi toată discuția)
Amenzi abuzive date de pol. comunitara aovidiu aovidiu In data de 4 ian. 2010, am avut neplacuta surpriza sa gasesc pe hartia de instiintare pentru impozitului pe 2010 si o suma considerabila pentru amenzi restante ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)