avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-Comunicarea hotararii civile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-Comunicarea hotararii civile

Buna ziua!Sunt in divort cu sotia mea.S-a ajuns la sentinta civila care hotareste:
- desfacerea casatoriei din vina paratei (eu fiind reclamantul);
-revenirea paratei la numele purtat anterior incheierii casatoriei;
-incredintarea celor 2 copii minori spre crestere si educare catre reclamant (mie-tatalui);
-obliga parata sa plateasca reclamantului,in favoarea minorilor,suma de.... cu titlu de pensie de intretinere,incepand cu data introducerii actiunii(respectiv 28.11.20070;
-nu s-au solicitat cheltuieli de judecata;
-cu drept de apel in 30 zile de la comunicare;
-pronuntata in sedinta publica in data de 22.02.2008.
Mentionez ca parata nu mai locuieste la domiciliul conjugal unde am ramas eu si cei 2 copii si refuza sa puna in aplicare aceasta hotarare,in special sa-si achite obligatiile banesti fata de copii.De asemenea refuza sa cedeze o copie dupa C.I ,copie ce este necesara la dosarul copilului ce-l mic ,el fiind incadrat la copii cu handicap care necesita protectie speciala,iar el este reevaluat de catre Comisia pentru Protectia Copilului sector 4in fiecare an,luna mai 2008 fiind termenul din acest an.Intrebarea mea este daca pot folosi aceasta Hotarare Civila la dosarul copilului si daca se poate obliga parata sa-si achite obligatiile financiare cat mai curand deoarece ne descurcam destul de greu cu banii.
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
GHIGU
La ce adresa a ales parata sa-i fie trimise comunicarile? Intreb, fiindca spuneti ca aceasta nu mai locuieste la domiciliul conjugal. Parata poate fi obligata sa-si execute obligatiile, in momentul in care sentinta devine definitiva si irevocabila si este investita cu formula executorie. Deci, trebuie ca parata sa nu fi introdus apel, pentru a se implini termenul de 30 de zile.
Mergeti la arhiva instantei si vedeti daca s-a depus apel impotriva acestei hotarari de catre fosta sotie. Daca nu s-a depus apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, atunci hotararea devine definitiva si irevocabila, potrivit art.377 alin.2 C.proc.civ..
Daca hotararea a devenit definitiva si irevocabila o puteti pune in executare.

Unde este C.I. copilului? La ea sau la dvs.?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
cel intai trebuie sa verificati daca au trecut 30 de zile de la comunicarea hotararii, sa va adresati Judecatoriei cu o cerere de investire, in cazul in care nu a formulat apel fosta sotie si sa obtineti o hotarare definitiva si irevocabila de divort.
Apoi veti depune o copie la dosarul copilului explicand ca nu puteti face rost de o copie dupa Ci, avand in vedere desfacerea casatoriei si incredintarea copiilor dvs.
Pentru plata pensiei de intretinere, va trebui sa va interesati daca fosta sotie lucreaza undeva si sa va prezentati cu hotararea, solicitand o poprire direct din salariul ei si trimiterea banilor catre dvs. In cazul in care ea nu lucreaza sau refuza cu rea-credinta sa achite aceste obligatii, puteti face o plangere penala la sectia de politie de care apartineti pentru abandon de familie.
elis a scris:

Mergeti la arhiva instantei si vedeti daca s-a depus apel impotriva acestei hotarari de catre fosta sotie. Daca nu s-a depus apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, atunci hotararea devine definitiva si irevocabila, potrivit art.377 alin.2 C.proc.civ..
Daca hotararea a devenit definitiva si irevocabila o puteti pune in executare.

Unde este C.I. copilului? La ea sau la dvs.?

Cel mic nu are CI.Este vorba de copia dupa CI a mamei care este solicitata la depunerea dosarului pentru luarea in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4!
Mergeti la DGASPC Sector 4 cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabile prin care vi se incredinteaza copii si cu copia buletinului / cartii de identitate a dvs.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca definitiva Mihaelay2012 Mihaelay2012 O cunostinta a avut pronuntarea de divort in anul curent,comunicarea a venit dupa 17 zile.Este obligatorie definitivarea numai dupa 30 de zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila monikkk monikkk Buna ziua tuturor. Sunt cetateana romana cu domiciliul in Italia.Posed hotararea judecatoreasca intr-un divorz cu copii din 2012 , unde nu m-am ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)