avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertii evaluatori nu au tinut cont de obiectiuni. Ce ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertii evaluatori nu au tinut cont de obiectiuni. Ce mijloace de atac mai am?

Într-un proces de partaj s-a dispus efectuarea de expertize tehnice la un apartament şi un teren pentru împartirea lor între parti. S-au facut obiectiuni atat la pretul apartamentului( mult sub valoarea pietii) cât şi la pretul pamantului. S-a dispus de către instanta o evaluare care sa tina cont de obiectiunile facute . Expertii evaluatori nu au tinut cont de obiectiuni- pretul apartamentului s-a facut tot la valoarea veche, a constructiei şi nu la valoarea de piata. Ce mijloace de atac mai am? Ce pot face în continuare? Menţionez ca doresc o evaluare corectă în functie de cererea şi oferta de piaţa şi nu să-mi facă evaluatorul un preţ după nişte norme din 1990.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:54, 2 Februarie 2011
in cazul in care mai sunteti in termen, atrageti atentia instantei asupra faptului ca nu au tinut cont de obiectiuni, asa cum s-a dispus, si solicitati instantei obligarea lor in a se conforma, sub sanctiunea amenzii.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat
am avut termen, am vrut sa depun alte obiectiuni pentru ca expertul evaluator nu a raspuns la primele obiectiuni, lasând aceeasi evaluare( nu a trecut si pretul pietii apartamentului motivând ca nu e cazul!), instanta nu a acceptat alte obiecţiuni urmând sa dea o sentinta dupa o saptamâna ( pe 7 feb).Ce pot sa mai fac?
Daca instanta va respinge cererea de a-i obliga pe experti sa se conformeze obiectiunilor stabilite si dispuse,urmeaza sa solicitati efectuarea unor noi expertize de cate trei experti.
Stabiliti impreuna cu avocatii+desi ar fi recomandabila,in limita posibilitatilor angajarea unor experti-parti-obiectivele noilor lucrari.
Avantajul angajarii unor expert-parti,este acela ca aveti posibilitatea unei consultante de specialitate,inclusiv la satabilirea noilor obiective,al sustinerii cauzei dvs,sub aspect tehnic,cat si a efectuarii de catre acestia a unor corapoarte de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament partaj arondoru arondoru Intr-un proces de partaj deschis de mine, instanta a hotarat evaluarea apartamentului cu 4 camere, 3 balcoane si multiple inbunatatiri, ce face parte din masa ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza papy03 papy03 Se poate contesta expertiza?daca da, exista un maxim cu cat poate fi redusa suma?adica de exemplu daca apartamentul este evaluat la 90.000 de lei, cu cat se ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna ziua Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se ... (vezi toată discuția)