Buna ziua
Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se afla imobilul), s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice judiciare avand ca obiective evaluarea imobilului la pretul de circulatie si sa se stabileasca daca acesta este partajabil in natura. Expertul, platit in totalitate de prietena mea, s-a deplasat impreuna cu fostul ei sot in automobilul proprietatea acestuia din urma, in localitatea in care se afla imobilul. Totodata, expertul a facut si evaluarea imbunatatirilor aduse imobilului cu toate ca acestea nu au fost dispuse de instanta. Mentionez ca fostul sot al prietenei mele nu detine facturi, etc. pentru aceste imbunatatiri, dar o evaluare a acestora este in interesul lui deoarece sustine ca au fost efectuate dupa divort.
Poate prietena mea sa depuna obiectiuni cu privire la raportul de expertiza avand in vedere faptul ca evaluarea imbunatatirilor nu a fost stabilita de instanta?
Poate aceasta sa invoce si faptul ca expertul nu a fost impartial avand in vedere faptul ca s-a deplasat impreuna cu fostul sot al acesteia pe o relatie lunga (alta localitate)?
Va multumesc
Da. A fost comunicat raportul de expertiza. Dar instanta nu a dispus si efectuarea expertizei imbunatatirilor aduse imobilului. Mai ales ca nu exista chitante pentru aceste imbunatatiri. Cine poate spune daca au fost efectuate sau garsoniera a fost cumparata cu aceste imbunatatiri? Sau daca ele au fost efectuate in anul 2003 sau 2006. Nu exista dovezi. Si nu cred ca expertul a fost impartiabil. Evaluarea imbunatatirilor este aberanta.
Va multumesc.
Are dreptul sa formuleze obiectiuni, dar problema s-ar putea sa fie in sensul ca instanta nu pronuntat si cu referire la imbunatatiri.
Trebuia sa precizati dvs daca aveati interesul.Sau e posibil ca instanta sa mai adauge o completare la raport daca considera util cauzei.
Obiectiunile vizeaza felul in care s-a facut expertiza si nu ceea ce a dispus instanta.
Prietena dvs poate sa conteste expertiza si sa formuleze obiectiuni!
Referitor la faptul ca expertul s-a deplasat in alta localitate impreuna cu fostul sot al prieteni dvs consider ca nu are nici o relevanta si nu poate fi considerata neaparat partinire sau o relatie neprincipiala. Puteati foarte bine sa va oferiti dvs sa il duceti la imobilul care facea obiectul expertizei tehnice dispuse de catre instanta!