Buna ziua,
Am urmatorul caz:
1. partaj imobil bun comun, la care s-au adus imbunatatiri. Reclamantul nu contesta valoarea stabilita de mine-50.000 euro, dar sustine ca ultimele imbunatatiri de cc. 2000 euro s-au adus imobilului prin aportul lui propriu-dar manual de la parintii lui. Pentru ca am contestat valoarea imbunatatirilor si sursa de provenienta, el solicita efectuarea expertizei. In acesta situatie ce va evalua expertul, intregul imobil pentru a determina valoarea de circulatie sau doar valoarea imbunatatirilor?
2.cerere reconventionala privind imbunatatiri aduse unui imobil -proprietate a fiicei noastre. Asupra valorii imbunatatirilor -an 2010,nu am cazut de acord motiv pentru care solicita si in acest caz, expertiza. Care va fi obiectul expertizei, imbunatatirile aduse imobilului sau valoarea intregului imobil?
Imobilul in cauza a fost construit in 1960 si nu are la baza o expertiza precedenta.
Poate expertul determina cu exactitate valoarea certa a imbunatatirilor atat timp cat nu stie ce lucrari s-au efectuat in intervalul 1960-2009 de exemplu?
Daca expertiza se va limita doar la imbunatatirile aduse la ce imi foloseste acest lucru pentru ca neexistand expertiza precedenta nu se pot constitui ca spor de valoare asupra imobilului !?
Daca expertiza va viza intregul imobil atunci valoarea noua va constitui baza de impunere (la primarie)?
In concluzie care ar fi pentru mine varianta optima, sa accept expertiza asupra imobilelor sau doar asupra imbunatatirilor?
Cu multumiri
1. Expertul va raspunde punctual la obiectivele fixate de catre instanta de judecata pentru expertiza tehnica judiciara, obiective comunicate expertului prin adresa de desemnare a acestuia pentru a efectua expertiza.
2.Acelasi raspuns ca la pct.1
Expertul poate determina valoarea imbunatatirilor aduse.
Valoarea de impozitare a imobilului se stabileste conform criteriilor stabilite de legea taxelor si impozitelor locale, fara a modifica aceasta valoare la fiecare noua expertiza.
Nu este de competenta dvs. ca parte in proces sa acceptati o expertiza sau alta. Puteti ca parte in proces, sa va spuneti punctul de vedere in instanta si sa formulati anumite intrebari pentru a fi avute in vedere de catre instanta. Instanta de judecata va stabili obiectivele pentru expertiza tehnica judiciara si le va comunica expertului prin scrisoarea de desemnare a acestuia pentru efectuarea expertizei respective.