avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica judiciara imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica judiciara imobil

Buna ziua,
Am urmatorul caz:
1. partaj imobil bun comun, la care s-au adus imbunatatiri. Reclamantul nu contesta valoarea stabilita de mine-50.000 euro, dar sustine ca ultimele imbunatatiri de cc. 2000 euro s-au adus imobilului prin aportul lui propriu-dar manual de la parintii lui. Pentru ca am contestat valoarea imbunatatirilor si sursa de provenienta, el solicita efectuarea expertizei. In acesta situatie ce va evalua expertul, intregul imobil pentru a determina valoarea de circulatie sau doar valoarea imbunatatirilor?
2.cerere reconventionala privind imbunatatiri aduse unui imobil -proprietate a fiicei noastre. Asupra valorii imbunatatirilor -an 2010,nu am cazut de acord motiv pentru care solicita si in acest caz, expertiza. Care va fi obiectul expertizei, imbunatatirile aduse imobilului sau valoarea intregului imobil?
Imobilul in cauza a fost construit in 1960 si nu are la baza o expertiza precedenta.
Poate expertul determina cu exactitate valoarea certa a imbunatatirilor atat timp cat nu stie ce lucrari s-au efectuat in intervalul 1960-2009 de exemplu?
Daca expertiza se va limita doar la imbunatatirile aduse la ce imi foloseste acest lucru pentru ca neexistand expertiza precedenta nu se pot constitui ca spor de valoare asupra imobilului !?
Daca expertiza va viza intregul imobil atunci valoarea noua va constitui baza de impunere (la primarie)?
In concluzie care ar fi pentru mine varianta optima, sa accept expertiza asupra imobilelor sau doar asupra imbunatatirilor?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:19, 2 Octombrie 2013
1. Expertul va raspunde punctual la obiectivele fixate de catre instanta de judecata pentru expertiza tehnica judiciara, obiective comunicate expertului prin adresa de desemnare a acestuia pentru a efectua expertiza.
2.Acelasi raspuns ca la pct.1
Expertul poate determina valoarea imbunatatirilor aduse.
Valoarea de impozitare a imobilului se stabileste conform criteriilor stabilite de legea taxelor si impozitelor locale, fara a modifica aceasta valoare la fiecare noua expertiza.
Nu este de competenta dvs. ca parte in proces sa acceptati o expertiza sau alta. Puteti ca parte in proces, sa va spuneti punctul de vedere in instanta si sa formulati anumite intrebari pentru a fi avute in vedere de catre instanta. Instanta de judecata va stabili obiectivele pentru expertiza tehnica judiciara si le va comunica expertului prin scrisoarea de desemnare a acestuia pentru efectuarea expertizei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar vs. evaluator tehnic ContSters277797 ContSters277797 As dori sa stiu, in situatia in care solicit prin instanta imbunatatiri la un imobil (dovedite cu chitante, facturi) in valoare de x suma, sunt suficiente ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna ziua Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se ... (vezi toată discuția)
Raport de evaluare gresit, obiectiuni voinea75 voinea75 Vreau sa fac obiectiuni la raportul de evaluare imobil. Obiectivele raportului au fost: - 1. stabilirea valorii imobilului fara imbunatatiri - 2.stabilirea ... (vezi toată discuția)