avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj judiciar

sotul meu este in proces cu fosta sotie de 6 ani pt imartirea unui bun imobil.Dosarul s-a plimbat la judectorie apoi mai departe si retrimis spre rejudecare la tribunal.s-a cerut expertizarea imobilului pe care expertul l/a evaluat la 8000euro.la dosar a depus expertiza de 8000euro si a scazut 3000euro /imbunatatiri aduse de fosta sotie,imobilul ramanad la 5000euro.dar in imobil nu a fosc chimbata nici macar clanta la usa,nu are nici cea mai mica imbunatatire,absolut nimic.expertul nu a depus la dosar si nici fosta sotie , copie a facturilor cu care s/au facut asa zisele imbunatatiri si explicatia lui a fost ca asa i/a spus ea.am cerut sa argumenteze de ce a cazut cele 3000euro si am plati o taxa.nu exista la dosar nici o factura sau alt act care s/a dovedeasca asa ceva.In schimb ea a adus ca martor o erisoara a ei care a declarat la proces ca a facut imbunatatiri.Declaratiile ei insa se contrazic intre ele.Alt termen avem pe aprilie.Cum este posibil sa scada 3000euro ????ce este de facut???:(
Cel mai recent răspuns: ContSters141803 , utilizator 01:58, 12 Martie 2011
Sotul dvs,trebuie sa formuleze obiectiuni la raportul de exepertiza,in sensul ca expertul sa arate care sunt actele care au stat la baza calcului sau.
Se poate solicita chiar si o supliemntare a raportului de expertiza ,pe varainata conform carei ,apartamentului nu i s-au adus alte imbunatatiri,urmand ca instanta in urma probatoriilor administrate sa valideze varianta optima a raportului de expertiza la pronuntarea unei hotarari.
Urmeza de asemeni,daca nici aceste masuri nu ii dau satisfactie sa solicite un nou raport de expertiza.
Este recomandabila alegerea unui consilier expert care sa il ajute pe sotul dvs in aceaste intreprinderi si sa depuna eventual coraport de expertiza.
aveti si varianta unei plangeri penale facute expertului pentru fals intelectual
1. Obiectiuni la raportul de expertiza, daca mai este in termen pentru formularea acestora.
2. Solicitarea prelungirii probatoriului cu cercetarea locala, astfel incat instanta sa se convinga singura ca acele pretinse imbunatatiri retinute de expert si a caror valoare (!?) a fost scazuta din valoarea imobilului, nu exista tocmai pentru sustinerea efectuarii unei contraexpertize.
3. Se poate solicita instantei sa cheme pe expert in fata instantei pentru a da lamuriri in ceea ce priveste imbunatatirile: in ce constau, pe ce baza a stabilit valoarea lor etc. In raportul de expertiza, expertul trebuie sa consemneze toate lamuririle, explicatiile si obiectiile facute de partile litigante, citate legal pentru efectuarea expertizei. Sotul dv. a facut obiectii la momentul efectuarii expertizei in teren, la fata locului? Este foarte importanta aceasta mentiune.
4. In momentul acesta, o plangere penala impotriva expertului nu va avea sorti de izbanda. Parerea mea! ;)
O plangere penala nu ar avea destule elemente,din cele relatate de dvs.ca sa se stabiloeasca ca expertul a comis vreo infractiune.
Pe linie civila aveti destul posibilitati ,astfel cum au dost expuse de d-na avocat si mai cred ca ideea d-sale cu efecuarea unei cercetari locale va deschide alte perspective instantei in admiterea si administrarea unor alte eventuale probatorii
din nefericire expertul a depus dosarul la fel ,fara nici o explicatie.judecatorul a intrebat daca vrem sa facem o contraxepertiza cu 3 experti pe care trebuia sa o plateasca initial sotul.din lipsa de bani nu am putut face nimic,justitia e oarba.nu putem recupera banii care s-au stabilit pt sotul meu pt ca fosta este plecata la munca in italia si nu este de gasit.executorul ne-a luat o caruta de bani si nu am rezolvat nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza neefectuata buni2007 buni2007 buna ziua.intr-un proces civil instanta a desemnat un expert pentru efectuarea expertizei.am platit suma fixata de instanta,pe 23 .03 este termenul fixat de ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza mobexport mobexport Buna ziua Va intreb pentru a o ajuta pe o prietena intr-o problema cu privire la un proces de partaj. Procesul se judeca in alta localitate (nu cea in care se ... (vezi toată discuția)