avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Buna ziua!Am si eu o intrebare:cand trebuie sa se intoarca o mamica la serviciu din CCC?La data cand a intrat in concediu sau la data nasterii copilului?Eu am inteles ca la data nasterii pentru a nu pierde indemnizatia,e corect?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:17, 28 Ianuarie 2011
1. Pe data de 21 ianuarie ati mai primit raspuns la aceasta intrebare.
2. OUG 148/2005 spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã înceteazã cu ziua urmãtoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
3. La fel spune si OUG 111/2010.
4. Asadar veti primi indemnizatia pentru CCC si pentru ziua in care copilul implineste 2 ani.
5. Prima zi dupa ziua in care copilul implineste 2 ani trebuie sa reluati activitatea la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare ccc kalinda kalinda Doresc sa mai pun o intrebare celor care cunosc bine legea. Intoarcerea la munca din CCC se face in ziua in care copilul implineste 2 ani sau in ziua ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediou de materniatte Evelin11 Evelin11 Va rog sa imi spuneti baza legala de revenire din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (data nasterii copilului 15 aprilie 2010). (vezi toată discuția)
Incetarea concediului crestere copil florina-carmen florina-carmen conform carei legi sau ordonante,activitatea in campul muncii se incepe a doua zi de la implinirea varstei de 2 ani. (vezi toată discuția)