avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Succesiune

Buna ziua. Tatal meu a murit in urma cu 2 luni. Nu am deschis inca succesiunea. Rude in viata nu mai sunt decat eu (fiica), 3 nepoti (2 copii ai mei + 1 copil al fiicei lui decedate), fratele tatalui meu si sotia fratelui sau. Copilul surorii mele decedate sustine ca ea are dreptul la jumatate din bunurile lasate in urma de tatal meu, deoarece ii revine partea mamei ei. Avand in vedere ca mama ei a murit acum 1an, si fata nu a deschis succesiunea atunci, are ea intr-adevar dreptul la jumatate din bunurile tatalui meu? O alta intrebare: daca eu i-am cumparat tatalui meu anumite bunuri, cand era in viata, cu proprii mei bani, am acum dreptul sa le iau fara sa obtin acordul celorlalte rude sau sa astept succesiune ( de ex. un televizor) ? Are dreptul unul din copii mei sa locuiasca la domiciliul decedatului pana se termina succesiunea? De a semenea, fiica fiicei lui decedate doreste sa conteste succesiunea si sa ceara mai mult decat i se cuvine. Are dreptul? Ea nu are nici un fel de dovada ca ar fi cumparat lucruri pt tatal meu sau ca l-ar fi intretinut pe decedat. Ba dimpotriva, eu am martori si dovezi ca ea nici macar nu-i rapundea la telefon cand tatal meu o suna si nici nu il vizita sau ii cumpara lucruri sau il ajuta in vreun fel. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flacara , utilizator 22:41, 28 Ianuarie 2011
averea tatalui se imparte egal intre dvs si nepoata (fiica surorii dvs). daca nu va intelegeti , ajungeti in instanta
Averea se imparte egal intre dvs si nepoata.In instana veti duce acte si martori care sa ateste ca ati cumparat sau intretinut pe tatal dvs.pe timpul vietii.Din pacate asta e legea.O despagubiti pe nepoata si raman copii dvs.in locuinta.Pana nu dezbateti succesiunea nu puteti sa-i faceti domiciliu legal fiului dvs.pentru ca aveti nevoie la evidenta de declaratia gazduitorului.Puteti locui fara forme legale,dar riscati sa platiti amenda .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala si iesirea din indiviziune Nicoleta Rozinbaum Nicoleta Rozinbaum Buna ziua, Am descoperit acest forum cautand informatii cu privire la iesirea din indiviziune si sper sa ma ajute cineva sa ma clarific in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)