Buna ziuaAm si eu nevoie de un sfat.In data de 23 01 2011 a avut loc un accident de vina fiind celalalt sofer.S-a chemat politia si s-a ajuns la o impacare amiabila .A doua zi s-a facut constatarea daunelor de catre reprezentantul firmei de asigurari BCR si ni s-a spus ca in termen de 3 zile ni se da raspunsul.Dupa 3 zile am fost sunati si ni s-a comunicat ca dureaza cam 3 luni pina se cerceteaza dosarul si sa ne facem noi reparatia pe banii nostri pentru ca o sa ne fie,, innapoiati,,sau sa facem reparatia pe casco(al nostru)daca avem.pina vine devizul cu aprobarea lor pentru reparatie.AM uitat sa precizez ca masina noastra este taxi particular si ca este inscrisa (masina)pe firma ,deci era paine noastra de zi cu zi.AM sunat pe cel care ne-a lovit intrebandul ce putem face ptr a urgenta reparatiile la care el foarte acid a zis ca nu il intereseaza el a dat rca-ul e treaba firmei de asigurari.In cazul asta vreau sa intreb daca pot da in judecata pe cel care ne-a lovit (soferul) si firma de asigurari pentru a ne fi platite daune ptr ca taxiul nu a circulat (fiind o sursa de venit).Am castig de cauza ,adica sa primesc daune ptr zilele care taxiul nu a circulat?Trebuie pus avocat sau pot sa ma apar singur la proces?Persoanele care au fost in taxi in ziua accidentului au spus ca pot fi chemati ca martori in caz de proces.Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
puteti sa dati in judecata firma de asigurari pentru ca nu va plateste pagubele deoarece aveti sanse mai mari de recuparare. indicat ar fi sa va angajati un avocat, dar alegerea ramane a dumneavoastra.
Vinovatul are dreptate sa nu raspunde la acuzatiile dv , deoarece el are polita RCA valabila deci dv trebuie sa dati in judecata firma lui de asigurare, dupa ce in prealabil ati reclamat cazul la CSA, apoi daca nu se rezolva sa chemati asiguratorul la conciliere si in ultima faza sa actionati in instana asiguratorul. Va recomand insa sa va angajati un avocat specializat pe probleme de daune din asigurari. Va urez succes!
Domnul Adrian.Tudor v-a dat un sfat corect. Aveti dreptul sa cereti la conciliere dar si in instanta daune pentru lipsa de folosinta a autovehiculului !
Potrivit dreptului comun, nimeni nu va impiedica sa cereti direct de la soferul vinovat contravaloarea pagubei( art.998 si urmatoarele, cod civil) intrucat acesta a creat efectiv dauna! insa, potrivit legislatiei asigurarilor, creata tocmai pentru a proteja victimele inocente ale accidentelor de circulatie, Asiguratorul vinovatului va suporta, in final, paguba. Insa, nu e obligatorie pastrarea unei anumite ordini in recuperare!
Desigur, va puteti trezi ca vinovatul e sarac ca un apostol, asa ca varianta indreptarii impotriva asiguratorului e cea mai avantajoasa pt. dvs., chiar daca veti primi banii in urma unui proces.
Cat priveste acel termen de 3 luni, cu siguranta asiguratorii fac excez de zel, invocandu-l.......
Recuperare paguba
irbo
buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru ... (vezi toată discuția)