avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Idee de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Idee de contract

Vreau sa inchiriez un apart si legal este totul OK, in sensul ca va exista un contract la fisc, cu tot cu declaratii, dar problema platii impozitului, ne cam incurca. Am hotarat cu proprietarul ca daca facem contract de inchiriere, voi plati eu impozitul, esalonat pe trimestre, dar el nu are incredere ca ii voi da banii si pt. plata impozitului. La notar nu vrea sa mergem sa incheiem un act valabil, puteti sa-mi spuneti ce alternative am, prin ce fel de contract ma pot obliga sa-i platesc acesti bani omului?
Cel mai recent răspuns: ContSters188505 , utilizator 18:43, 28 Ianuarie 2011
Foarte simplu ! Daca chiria lunara este de 500 lei, si impozitul anual este de 500 lei, imparti 500 la 12 luni , vei obtine 42 lei impozit lunar, care ii vei adauga la chiria lunara de 500 lei. Deci vei plati lunar 542 lei chirie, iar proprietarul tau va plati trimestrial 167 lei impozit !!!! Si contractul ramane valabil cel de la fisc, ca iti trebuie la servici !!! Altfel de contract nu este acceptat !
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters188505, utilizator
Problema este ca as vrea sa stiu daca din punct de vedere legal pot face o intelegere scrisa intre noi ca el sa stea linistit. Adica sa stie ca ma poate actiona in instanta daca eu nu ma tin de cuvant cu plata acestor bani. E o chestiune de omenie pe care as vrea sa o transpun cumva legal, ca un contract intre doua persoane fizice. Poate fi opozabil un astfel de inscris, ce valoare legala ar avea?
Problema este in in felul urmator:
Nu tre sa stie nimeni ce reprezinta cuantumul chiriei, si luam exemplul de sus, daca tu te ai impacat cu el la 500 lei pe luna, poti adauga la contract 560 lei, din care 500 lei reprezinta chiria propriuzisa, si 60 lei impozitul lunar, in acest fel tu esti obligat sa i dai lunar 560 lei lunar, legal , si cum vrei tu. Si atunci calculul este:la 6720 chirie anual, platesti impozit 10% adica 672 anual, adica 56 lunar. Deci ai 2 variante, ori asta ori aia de mai sus !!! Dar asta e cea mai buna , alta nu mai stiu !!!
Fa la notar ca ti a imprumutat 672 lei pe care ii vei restitui in 3 rate, pe o perioada de un an !!!! Ce sa zic e cam ciufut proprietarul asta al tau , mai bine cauta altul !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari de baza pentru administrarea unui srl sau srl-d adi8i adi8i Salut. - O sa obtin venituri din activitati de freelance (web development) si am nevoie sa inregistrez un PFA sau SRL. SRL pare mai convenabil. - O sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma intereseaza sa stiu in cazul unui contract de inchiriere ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu in cazul unui contract de inchiriere al unui imobil, inregistrat la ANAF, care sunt consturile. Ce procent din chirie se ... (vezi toată discuția)
Chiria poate fi declarata la fisc? addynutza addynutza Buna ziua,am inchiriat zilele trecute un apartament si as vrea sa fie declarat venitul la fisc pentru a-mi putea face cererea de subventie pentru caldura pt k ... (vezi toată discuția)