avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noua lege a divorturilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noua lege a divorturilor

suntem casatoriti din 1993 , nu am avut domiciliu comun niciodata , nu avem copii , am stat practic impreuna doar cateva luni dupa care fiecare si-a vazut de viata personala . este de acord sa divorteze dar acum nu stim unde trebuie sa ne adresam , daca ne trebuie avocat si cam ce costuri ar fi . mentionez ca as dori si sa revin la numele initial avut inainte de casatorie , procedura care iarasi nu stiu cum se face . multumesc anticipat pt ajutor !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:35, 30 Ianuarie 2011
Pentru divortul la notariat sau pe cale administrativa lecturati aici detaliile:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru divortul la instanta-taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. de 0.30 lei.
In privinta procedurii de divort aceasta este diferita dupa cum partile doresc sa incheie divortul prin acord sau nu.
Consultati avocat.
Nu va trebuie avocat, mai ales ca sunteti amandoi de acord sa divortati. Urmati calea instantei In actiunea de divort mentionati ca v-ati inselat in privinta sentimentelor si doriti desfacerea casatoriei din culpa comuna. Model de cerere de actiune de divort de comun acord gasiti pe net. Apoi mergeti la presedintele instantei sau judecatorul de serviciu si gata, asteptati citatiile.In momentul infatisarii raspundeti la intrebarile judecatorului si solicitati schimbarea numelui. Si gata.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
aly_yoana, utilizator
@aly_yoana desfacerea casatoriei din culpa comuna presupune dovedirea motivelor de divort si administrarea de probatorii.
Iar divortul prin acordul partilor e cu totul altceva si numai in cazul divortului prin acord nu sunt necesare probatoriile-art.613 indice 1 c.proc civ.:rtfm:
Nu ati avut domiciliul comun in schimb ati avut o locuinta comuna.Puteti divorta si la primaria unde v-ati casatorit sau unde ati avut locuinta comuna,declarata de dvs.si sot.Dar taxele difera de la o primarie la alta.trebuie sa mergeti sa vedeti.Actele de care aveti nevoie sunt buletinele si certificatele de nastere si casatorie in xerox si original.In 35 de zile sunteti divortati cu specificatia ca trebuie sa va prezentati de 3 ori impreuna la primarie,adica prima data cand formulati cererea,apoi dupa 30 de zile pentru a starui in divort si in 5 zile lucratoare primiti certificatul de divort.Referitor la nume este specificat in cererea tip de la primarie ce nume doriti sa purtati.Puteti reveni la numele dvs.sau puteti ramane in continuare pe numele sotului dar numai cu acordul acestuia.Procedura e simpla.Practic completati 2 cereri si asteptati 35 de zile.
simonette, reiese din postul lui firewolf ca vor sa divorteze prin acord,.

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)