avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

sunt functionar public ; mi-am suspendat raporturile de serviciu pe o perioada de o luna. Pe data de 8 mai se termina perioada de suspendare si as vrea sa demisionez. Ce modalitate de incetare a raporturilor de munca sa aleg ca sa scap de perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:42, 17 Aprilie 2008
Art. 97 din Legea nr.188/1999 prevede ca incetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică şi are loc si prin acordul părţilor, consemnat în scris.
In acest caz, nu mai este vorba de preaviz.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz yoyo2001 yoyo2001 vreau sa stiu daca pot depune cerere de demisie fara preaviz cu repunere in drepturi totale in 24 de ore (conform carei legi). preavizul este luat in ... (vezi toată discuția)
Raport de serviciu roxana_royx roxana_royx Care sunt modalitatile de stingere a raportului de serviciu? (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu in cazul unui functionar public al carui raport de serviciu este suspendat mimi.luc mimi.luc Buna ziua, Sunt functionar public, iar raportul de serviciu este suspendat pe motiv de concediu pentru crestrea copilului pana la varsta de 2 ani. Acum am ... (vezi toată discuția)