avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara

Salut, sunt Elena.Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la urm. intrebare:

In momentul pensionarii in tara, se iau in considerare si anii munciti in Italia sau Anglia?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:02, 28 Ianuarie 2011
Doar in situatia in care exista un acord intre Romania si cele doua state in acest sens. Intrebati la Ministerul Afacerilor Externe.
Da, se iau in considerare perioadele lucrate in Italia si in Regatul Unit al Marii Britanii, daca au fost platite contributiile obligatorii in aceste state.

Perioadele lucrate in state membre ale UE si in statele cu care Romania a incheiat conventii de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale, perioade pentru care s-au platit contributiile de asigurari sociale, constituie stagiu de cotizare si in Romania.

Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca popescu ela popescu ela Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de vechimea in munca. Am fost angajata in Romania un numar de ani dupa care am plecat in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)