avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca

Buna ziua,

doresc sa va adresez o intrebare legata de vechimea in munca. Am fost angajata in Romania un numar de ani dupa care am plecat in strainatate, mai exact in Marea Britanie.Am lucrat acolo aproape 4 ani dupa care m-am reintors in tara.Cum pot obtine vechimea in cartea de munca a acestor ani lucrati acolo? Mentionez ca am lucrat acolo cu contract de munca platind la stat toate taxele necesare.
Va multumesc anticipat,pentru raspunsul d-stra.

Cu recunostinata
S.Mihaela
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:41, 17 Februarie 2011
Perioadele lucrate in alte state nu se inscriu in carnetul de munca si, pentru obtinerea drepturilor de pensie, nici nu este necesar. Perioada lucrata in Regatul Unit al Marii Britanii, stat membru al UE, si pentru care s-au achitat contributiile obligatorii constituie stagiu de cotizare si in Romania, in vederea deschiderii drepturilor de pensie.

Pentru adaugarea stagiului de 4 ani lucrat in Regatul Unit al Marii Britanii urmeaza sa va adresati casei de pensii de care apartineti si sa completati formularele europene. Schimbul de documente se va face intre state, prin institutiile care le reprezinta in domeniul asigurarilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara Salut, sunt Elena.Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la urm. intrebare: In momentul pensionarii in tara, se iau in considerare si anii munciti in ... (vezi toată discuția)
Documente pentru recunoasterea vechimii mirela onea mirela onea Buna ziua Am o cunostinta care de cativa ani lucreaza in Bermuda cu contract de munca legal si ar dori sa se intoarca in tara la expirarea contractului. Va ... (vezi toată discuția)
Info documente pentru lucru in anglia bulvaif bulvaif Buna Ziua as dori informati. Ce documente am nevoie si de unde le pot gasi ca sa Lucrez LEGAL in Anglia.:D (vezi toată discuția)