avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata repercursiuni angajat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata repercursiuni angajat

buna ziua,

de la servici au hotarat sa stam in concediu fara plata. 7 zile in ianuarie si 8 in februarie. Va rog sa imi spuneti daca se pot depasi 15 zile si daca ar trebui sa achit ceva ( la sanatate, somaj, pensii) pentru a fi acoperita in cazul unui concediu medical sau in caz de somaj.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:42, 28 Ianuarie 2011
1. Pe perioada de CFP se suspenda CIM pe perioada respectiva nu primiti salariu.
2. De asemenea perioada de CFP nu este stagiu de cotizare la pensii, sanatate si somaj.
3. Fiind vorba de perioade asa de scurte nu puteti plati dvs.contributiile respective.
4. Dar nu strica sa intrebati la Casa de Pensii si la Casa de Asigurari de Sanatate daca incheie contracte de asigurare pe cateva zile din luna.
5. Vedeti insa ca nu se poate plati retroactiv ci numai de la data semnarii contractului de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca / pensii razvand86 razvand86 Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ALE20 ALE20 As dori sa stiu cine va plati(si pentru cat timp) asigurarile de sanatate si cotizatia la pensii daca,pentru a lucra in strainatate,o persoana angajata la stat ... (vezi toată discuția)