avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Speta extrem de complicata in INSOLVENTA! Rog urgent ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Speta extrem de complicata in INSOLVENTA! Rog urgent un SPECIALIST!

Va rog lamuriti-ma: Am 2 procese impotriva unei societati de constructii si a unei banci care in intelegere (exista si un dosar penal!) au pus ipoteca (fara drept de instrainare) pe imobilul vandut, platit si predat mie de 5 luni! Am castigat procesul (civil) de PRESTATIE TABULARA si pe fond si in apel, banca complice cerand recurs! Am castigat procesul (comercial) de ANULARE a IPOTECII pusa fraudulos de banca atat pe fond cat si in apel, banca facand din nou recurs! Dar banca cu pricina (UniCredit) a cerut acum FALIMENTUL societatii! Daca se aproba insolventa, se suspenda cele 2 procese favorabile mie, definitive, dar NU irevocabile? Legea insolventei (art.36) spune ca "De la deschiderea procedurii se suspenda toate actiunile judiciare pt. realizarea creantelor asupra debitorului"! E vorba de creanta aici? Casa inca apartine societatii avand "Intabulare provizorie" in CF in favoarea mea! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 20:46, 30 Ianuarie 2011
Nu inteleg de ce aveti "intabulare provizorie" daca spuneti ca imobilul a fost vandut, platit si predat dvs. Nu inteleg, casa e cumparata de dvs dar apartine societatii care v-a vandut-o?
Este vorba de un drept real de proprietate, in speta dvs. Eu am avut o speta similara, dosarul nu s-a suspendat desi instanta a invocat din oficiu suspendarea pe L 85. Insa va trebui sa va luptati si daca vor cere suspendarea in cele doua recursuri.
Precontractul de vanzare cumparare prevedea plata a 10% la semnarea acestuia la avocat, 30% la ridicarea in rosu si restul la predarea cheilor, urmand semnarea actului la notar in 30 de zile de la predare, avand stabilit in scris ziua si ora. Dupa predare, in intelegere cu o banca, administratorul a luat credit dublu fata de pretul platit, cu ipoteca pe casa si a plecat cu banii in Dubai, deci nu s-a prezentat la notar. Motiv pentru care am facut plangere penala, impreuna cu alti 27 (se instrumenteaza de 3 ani la Alba Iulia fara inceperea urmaririi penale) si am cerut prestatie tabulara. Procesul dureaza de 3 ani. Pe solutia favorabila a instantei de fond si de apel NU POT decat INTABULARE PROVIZORIE! Banca (UniCredit) amana la maxim procesul si cere FALIMENTUL societatii!
Sunteti in pom si pomul e in aer!
Daca se deschide procedura insolventei la solicitarea bancii( lucru care cu siguranta se va intampla), adm. judiciar desemnat in cauza va denunta antecontractul de vanzare -cumparare al imobilului, iar dvs. deveniti creditor chirografar in procedura( evident daca va inscrieti).
Cu privire la hotararile pe care le aveti in actiunile de carte funciara puteti sa uitati de ele ca nu va vor folosi la nimic.
Sfatul meu: cautati la Tribunalul Alba Iulia( pentru ca pe acolo inteleg ca se petrece actiunea) un avocat specializat in comercial(insolventa) si eventual in dreptul penal al afacerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar tabular, dar cu ipoteca unei firme in insolventa! Stei Lucian Stei Lucian Buna ziua! Sunt proprietar tabular al unui imobil ce are o ipoteca (cu care nu am absolut nici o legatura!) notata de o banca ce a acordat un credit unei firme ... (vezi toată discuția)
Incredibil! daca castigi procesul, pierzi casa in care locuiesti! Stei Lucian Stei Lucian Ciudate legi avem! Cu stupoare constat ca castigand procesul de Prestatie Tabulara impotriva societatii care ne-a construit o casa, am pierdut-o in fata ... (vezi toată discuția)
Prestatia tabulara admisa, dar cu posibilitate de recurs se suspenda la insolventa? Stei Lucian Stei Lucian Buna ziua. Judecatoria a admis deja cererea de prestatie tabulara asupra unui imobil al unei societati ce urmeaza sa intre in insolventa. Odata cu intrarea in ... (vezi toată discuția)