Buna ziua! Sunt proprietar tabular al unui imobil ce are o ipoteca (cu care nu am absolut nici o legatura!) notata de o banca ce a acordat un credit unei firme de constructii aflate acum in insolventa! Ce e de facut, eventual in cadrul insolventei? Cu stima Lucian
Dati mai multe elemente;; ati cumparat imobilul grevat de vreo sarcina? sau ati acceptat sa va puna ipoteca pe imobil pentru un credit al Dv. ? sau v-ati pus garant cu imobilul pentru firma de care vorbiti..??:(B-)
Cu imobilul platit integral de mine, firma care l-a construit a garantat un credit mai mare la 5 luni dupa predare! Banca a scris in contractul de credit ca acesta este deja vandut, cu suma exacta chiar, dar constructorul refuzand prezenta la notar, pana am obtinut Prestatia Tabulara, s-a dat rapid creditul. Instanta de fond si apel au radiat acea ipoteca, cu dovezi clare de rea-credinta, insa Inalta Curte de Injustitie a admis recursul bancii, a anulat tot, mi-a impus preluarea intregului credit cu care nu am nici o legatura si a dispus cheltuieli de judecata. Motivare nu am mai primit desi am cerut in scris. E si un dosar penal pe rol de 3 ani, metoda asta s-a aplicat la ~20 cumparatori. T