avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proprietar tabular, dar cu ipoteca unei firme in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proprietar tabular, dar cu ipoteca unei firme in insolventa!

Buna ziua! Sunt proprietar tabular al unui imobil ce are o ipoteca (cu care nu am absolut nici o legatura!) notata de o banca ce a acordat un credit unei firme de constructii aflate acum in insolventa! Ce e de facut, eventual in cadrul insolventei? Cu stima Lucian
Cel mai recent răspuns: Stei Lucian , utilizator 12:38, 8 Iunie 2011
Dati mai multe elemente;; ati cumparat imobilul grevat de vreo sarcina? sau ati acceptat sa va puna ipoteca pe imobil pentru un credit al Dv. ? sau v-ati pus garant cu imobilul pentru firma de care vorbiti..??:(B-)
Cu imobilul platit integral de mine, firma care l-a construit a garantat un credit mai mare la 5 luni dupa predare! Banca a scris in contractul de credit ca acesta este deja vandut, cu suma exacta chiar, dar constructorul refuzand prezenta la notar, pana am obtinut Prestatia Tabulara, s-a dat rapid creditul. Instanta de fond si apel au radiat acea ipoteca, cu dovezi clare de rea-credinta, insa Inalta Curte de Injustitie a admis recursul bancii, a anulat tot, mi-a impus preluarea intregului credit cu care nu am nici o legatura si a dispus cheltuieli de judecata. Motivare nu am mai primit desi am cerut in scris. E si un dosar penal pe rol de 3 ani, metoda asta s-a aplicat la ~20 cumparatori. T

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Banca poate vinde imobile cu proces de prestatie tabulara pe rol? Stei Lucian Stei Lucian Pe baza unui precontract, platesc integral construtia unei case, intru in posesia ei. Firma de constructii refuza insa incheierea actului autentic, ba mai ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)