avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen Revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen Revizuire

Buna seara,
Puteti sa imi spuneti din practica judiciara care este intervalul de timp in care se primeste citatia la domiciliu in urma depunerii unei cereri de revizuire a unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocbila ? Mentionez ca de la data depunerii cererii de revizuire a trecut mai bine de 1 luna si jumatate si nici pana in prezent nu am primit citatia la domiciliu.
Sper ca nu s-a pierdut cererea mea (bineinteles am un exemplar copie cu nr. de inregistrare, data etc)
De obicei dureaza asa de mult pana la primirea citatiei si inregistrarea actiunii sub un nr. de dosar?
Mai precizez ca cererea de revizuire a fost depusa inainte de a se redacta hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila a carei revizuire se solicita, in termenul legal de 30 de zile de la pronuntarea hotararii, avand in vedere ca redactarea acesteia a fost facuta ulterior termenului de 30 de zile
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:44, 19 Aprilie 2008
Nimeni nu poate sa-ti precizeze un termen clar. Depinde la ce instanta din ce oras ai depus cererea. In mod normal ar fi trebuit sa iti soseasca citatia pana la acest moment. De ce nu cauti pe just.ro, daca nu ai posibilitatea sa te prezinti personal la arhiva instantei unde ai depus cererea de revizuire. Foloseste drept criteriu de cautare numele partilor si poate ai noroc:luck:
Daca ati depus o cerere de revizuire a unei hotarari judecatoresti nu aveti termenul in cunostiinta?
Daca aveti cunostiinta de termenul de judecata nu veti mai fi citat.
Partea adversa va fi citata.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca instanta la care ati depus cererea este în raza domiciliului dv., mergeti la arhiva instanţei şi căutaţi în opis înregistrarea cererii dv. , iar apoi cu nr. de dosar gasit solicitaţi personalului de la arhivă să vă spună termenul de judecată, ora şi sala. În cazul în care este peste mână să mergeţi direct la instanţă, vă recomand să căutaţi pe : [ link extern ] /
informaţii despre dosarul dv., dând o căutare după numele părţii în rubrica dosare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este prima infatisare? jeny petrov jeny petrov am depus actele pentru divort acum 1 luna si jumatate dar nu am primit pana acum nici o citatie.mentionez ca am doi copii minori in varsta de 10 si respectiv ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca. _Alin_ _Alin_ Hotararile judecatoresti (civile si penale), vor fi trimise de catre instanta prin posta catre partile aflate in proces? O cunostiinta a avut o plangere ... (vezi toată discuția)
Divort - a facut recurs ionut c ionut c Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc ... (vezi toată discuția)