avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca.

Hotararile judecatoresti (civile si penale), vor fi trimise de catre instanta prin posta catre partile aflate in proces?

O cunostiinta a avut o plangere la instanta, iar judecatorul de camera preliminara a emis o hotarare acum o luna si ceva, insa cunostinta mea, nu a primit nici o hotarare prin posta sau curierat.
Informatia cu privire la hotarare apare pe portalul instantei, dar oare nu trebuie sa soseasca o hotarare si prin posta, stampilata si semnata de catre judecatorul care a emis hotararea?

Cum se poate obtine hotararea judecatoreasca si pe hartie?

Am uitat sa mentionez ca cunostiinta are calitate de petent. Cunostinta a depus plangere la instanta.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
_Alin_, utilizator
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 18:32, 4 Noiembrie 2014
Dureaza ceva pina la redactare si comunicare. Toate partile primesc solutia intantei. Dupa trecerea de camera preiminara, in functie de ce a dispus judecatorul, se va fixa termen si veti fi citati.

Citatia o veti primi acasa prin posta sau agent procedural, si trebuie sa semnati. Conform noilor dispoziti, o data ce ati luat la cunostiinta de un termen, nu va mai citeaza.
av_silvia_margineanu, utilizator
av_silvia_margineanu a scris:

Dureaza ceva pina la redactare si comunicare. Toate partile primesc solutia intantei.

Aceasta comunicare pe care trebuie s-o primeasca petetionarul, va fi trimisa si prin posta? Sau informatia si comunicarea apare doar pe portalul instantelor, pe internet?
Ceea ce apare pe portalul instantelor, va fi comunicat fiecarei parti din respectivul dosar,

Raluca Iliescu, Avocat
Da, Poate fi trimisa si prin posta.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am o intrebare:
- Acest raspuns este valabil si la hotararile judecatoresti penale?

Chiar daca subiectul aici este despre cele in civil, am ales sa pun intrebarea aici pentru a nu deschide doua subiecte care par identice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ca parte vătămată, în urma unei plângeri penale ... Sergiugabor Sergiugabor Bună ziua, ca parte vătămată, în urma unei plângeri penale am primit răspuns de la procuror. Nu am fost mulțumit de răspuns și am formulat plângere ... (vezi toată discuția)
Cum pot depune o plangere la cedo teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua, ma poate ajuta si pe cine cineva privind modalitatea de a depune o plngere la CEDO, o pagina de e-mail, sau alta modalitate. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu obligatoriu daca partea vatamata este minora? desirelia75 desirelia75 am solicitat in instanta revizuirea unei hotarari date in camera preliminara pe motiv ca au aparut elemente noi( al;te hotarari) care nu erau cunoscute la ... (vezi toată discuția)