avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proces cu medicul de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proces cu medicul de familie

Sper ca nu am gresit aria de postare, dar cred ca aici pot gasi raspuns la intrebarea mea.
Fiind in somaj, cu greu am gasit un loc de munca in care mi se cere sa fac niste cursuri de perfectionare de 3 luni, urmand ca la absolvire sa semnez contractul de munca. Pentru intocmirea dosarului, printre altele mi s-a cerut si adeverinta medicala eliberata de medicul de familie din care sa rezulte ca sunt apt sanatos pentru exercitarea acelei functii. Fiind mai aproape, am rugat pe mama mea sa mearga la cabinetul medicului de familie sa ceara aceasta adeverinta. Numai ca mama mea este pensionara si are probleme cu vederea ca orice om in varsta si la iesirea din cabinet nu a verificat ceea ce scria in adeverinta. Atunci cand am intrat in posesia acestei adeverinte, am observat ca scrisese ca sufar de hipertensiune arteriala si ca fac tratament medicamentos. Mentionez ca nu sunt inregistrat nicaieri cu o astfel de boala, nu am luat niciodata tratament si nu am avut vreodata probleme cu inima. Mai mult ca sigur, din neatentie medicul m-a confundat, neverificand proprile registre cu pacientii, atribuindu-mi o boala de care nu am suferit niciodata. Pentru ca luni dimineata (este ultima zi) trebuie sa depun dosarul, iar medicul de familie are program dupa-amiaza, nu am timp sa modific adeverinta medicala. Prin urmare, este posibil sa fiu respins de la depunerea dosarului. Pentru ca vreau sa o dau in judecata , indiferent de respingere sau nerespingerea dosarului, intrebarea este.
Am sanse de castig in urma unui proces si in care sa cer daune morale pentru atribuirea unui diagnostic inexistent., cu atat mai mult cu cat risc pierderea oportunitatii de angajare ? Mai mentionez ca desi am platit 10 lei ptr adeverinta, nu am primit chitanta.
Multumesc tuturor care imi vor raspunde la obiect.

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru concurs angajare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare. In adeverinta eliberata s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Medic de familie: Pink_Martini Pink_Martini 1. trebuie asigurare medicala sa te inscrii la medic de familie? am vazut ca pe usa scrie cei nesigurati platesc 20 de lei. 2. pentru o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata Bibi2009 Bibi2009 Bina ziua. Revin si eu cu o problema pe care o au multi din cei care au imprumuturi in banci. In luna aprilie 2017 tatal meu a decedat si a lasat in urma un ... (vezi toată discuția)