avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medic de Familie:
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medic de Familie:

1. trebuie asigurare medicala sa te inscrii la medic de familie?

am vazut ca pe usa scrie cei nesigurati platesc 20 de lei.

2. pentru o adeverinta de angajare "apt de munca" in cazul in care nu ai medic de familie si te duci la unul iti platesti consultatia, si cei 5 lei pentru adeverinta poata sa ti-o elibereze? Poate sa te gaseasca cu codul numeri personal in baza de data ?
sau trebuie neaparat dupa ce iti da adeverinta sa devina medicul tau de familie?

3. Am vazut ca acolo cei mai multi scriu "nu este in evidenta de bolic cronice si contagioase". Nu inteleg: cel care are boli cronice (diabet, reumatism, hipertensiune arteriala etc) are nevoie de aprobari speciale sau nu este apt de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pink_Martini , utilizator 21:07, 9 Decembrie 2009
nu trebuie, insa nu are nici o logica inscrierea la medicul de familie fara asigurare. In lipsa ei acestia va taxeaza pentru orice.Este ca si cum ati merge la un medic generalist la o clinica privata.Ideea este ca medicul de familie incaseaza de la CASS, pentru fiecare asigurat, o anumita suma de bani si pentru aceasta are obligatia de a presta anumite servicii.In rest totul costa.In legatura cu bolile cronice care va pun in incapacitate de munca, adresativa cabinetelor de medicina a muncii.
Ca sa-ti de adeverinta pentru angajare in munca un medic , chiar daca este medicul tau de familie trebuie sa platesti .

Pentru a te inscrie pe lista unui medic de familie trebuie sa fi asigurat .

Daca o persoana este in evidenta cu diverse boli , nu este apt pentru a desfasura anumite activitati .
prietena mea a vrut sa se inscrie la somaj, ea neavind asigurare de sanatate inca.
si-a facut cererea abia ieri la o casa de sanatate si nu are inca raspunsul la cerere.

azi s-a dus la un medic de familie sa ii dea adeverinta "apt de munca" si a zis ca plateste asigurarea si adeverinta, iar doctorita o forta sa se inscrie la ea chiar daca nu are asigurare.

ea vroia sa platesca totul caci oricum aceea doctorita nu i-a placut si nu crede ca ar avea o relatie buna medic-pacient, si oricum spera sa i se aprobe cererea si sa se inscrie la medic la care vrea ea.

doctorita asta tot o forta sa ii faca copie dupa buletin si ca o inscrie fara asigurare ,ca nu trebuie sa platesca nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Pink_Martini, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru concurs angajare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare. In adeverinta eliberata s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medic de familie florindum71 florindum71 lucrez la politia locala si am nevoie de o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea ca sunt \\"apt pentru pregatire fizica si instructia tragerii\\". ... (vezi toată discuția)
Angajare attarion attarion Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. ... (vezi toată discuția)