avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajare

Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. Credeti ca o sa primesc un aviz favorabil de la medicul de medicina muncii ca sa ocup acel post de agent de paza ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:28, 7 Aprilie 2019
Numai medicul specialist de medicina muncii cu care firma la care doriti sa va angajati poate emite fisa de aptitudine in urma unei examinari medicale in vederea angajarii.
In baza riscurilor profesionale mentionate de angajator in adresa de solicitare angajare pentru lucrator, medicul va emite fisa de aptitudine in care va mentiona, dupa caz - apt/ inapt/ apt conditionat (va nominaliza conditionarile).
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza in anexa 1
-fisa nr. 144. Agent de pază.
Contraindicaţii:
- diabet zaharat decompensat
- epilepsie
- etilism cronic
- boli psihice, psihoze manifeste (inclusiv nevroze, tulburări de personalitate)
- boală cardiacă ischemică
- hipertensiune arterială (gradul 3, complicată)
- tineri sub 18 ani.
Medicului trebuie sa-i precizati antecedentele medicale. Medicul specialist de medicina muncii poate cere medicului de familie sa-i trimita antecedentele medicale mentionate in dosarul medical aflat la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - supravegherea starii de sanatate a unui paznic Crăciun Petronela Crăciun Petronela Buna ziua!Sunt salariat la stat functia paznic de 13ani in urma cu 9ani mi sa descoperit o hipotiroidie autoimuna si tahicardie cardiaca datorata tiroidei am ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap accentuat ca agent de paza Iosif4 Iosif4 Buna seara am handicap accentuat de gradul accentuat pot lucra ca pază? Grad2 de handicap accentuat (vezi toată discuția)
Angajare ca agent securitate daca am fost diagnosticat cu diabet zaharat irinelavram irinelavram buna ziua! daca am fost diagnosticat cu diabet mai pot fi angajat in functia de agent securitate? (vezi toată discuția)