Societatea de leasing (finantatorul) in baza contractului incheiat cu Dvs.(utilizatorul) este cea care a achitat (indirect) la Administatia Financiara taxa de prima inmatriculare( in numele utilizatorului) .
Aceasta taxa o recuperati acum tot prin intermediul societatii de leasing,in baza unei procuri,prin care se face dovada ca plata a fost efectuata de Dvs. si contractul de leasing reziliat.
Deasemenea aveti nevoie de copii dupa urmatoarelele documente, pe care tot societatea de leasing trebuie sa le puna la dispozitia Dvs.:
- chitanta prin care se face dovada platii
- cartea de identitate a autoturismului
- baza prin care s-a stabilit modul de calcul al taxei .
Recuperarea taxei respective se face in instanta.
Daca mai sunt si alte aspecte juridice ,rog colegii care au pregatirea de specialitate sa ma completeze.
Buna sera , va multumesc pt raspuns si akm intervine alta intrebare si anume cum pot eu sau mai pot sa cer aceste acte firmei de leasing atata timp cat contractul este reziliat ?
Este dreptul Dvs. de a cere aceste documente societatii de leasing,chiar daca este reziliat contractul .Sunt obligati sa vi le puna la dispozitie ,pentru recuperarea taxei.
Timbru mediu
beberyn
BUNA ZIUA. Am cumparat de curand un logan an 2007 si incerc sa il inmatriculez dar intampin numai probleme din partea ANAF. Astazi am fost sa scot certificat ... (vezi toată discuția)