avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... protectia datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

protectia datelor cu caracter personal

in calitate de vicepresedinte de sindicat, pe saitul sindicatului, cu scopul informarii membrilor de sindicat, am postat un raport cu rezultatele unui control (document cu caracter nesecret). documentul contine numele, prenumele si functiile detinute de anumite persoane si face referire la abateri savirsite de acestia in legatura cu serviciul si sactiunile primite.
INTREBARI : 1. in ce masura se poate considera ca postarea raportului s-a facut cu incalcarea prevederilor legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date ?
2. care este autoritatea competenta sa constate incalcarea prevederilor legale ?
3. cine trebuie sa faca sesizarea ?
4. exista sesizare din oficiu ?
5. politia are competenta?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:18, 2 Februarie 2011
Autoritatea competenta este Autoritatea nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal -www.dataprotection.ro, si puteti solicita informatii corecte, pentru a nu incalca legea.
Expuneti problema si va vor raspunde.Cititi si Legea 677/2001.
Exista si sesizare din oficiu.
Politia nu cred ca ar avea competenta deoarece si ea este operator date personale si trebuie sa faca notificarea respectiva, pentru a prelucra date, catre aceasta autoritate.
Date cu caracter personal sunt considerate cele din buletin.
Legea 677/2001 -protectia datelor
DefiniÑii
ART. 3
În înÑelesul prezentei legi, urmãtorii termeni se definesc dupã cum urmeazã:
a) date cu caracter personal - orice informaÑii referitoare la o persoana fizica
identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate
fi identificata, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un numãr de
identificare ori la unul sau la mai mulÑi factori specifici identitãÑii sale fizice,
fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

Deci nu numai din buletin, ci si card, card sanatate, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Firma paza - cnp la vedere? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Persoana care este angajat la firma de paza(foarte cunoscuta) poate face plangere catre sef, ca pe ecusonul pe care-l poarta sa nu ii apara ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei ... (vezi toată discuția)